Diskuse:Halucinogen

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tedy, "Tyto návykové látky se většinou vyskytují ve formě kapslí a odvarů." - to mě přijde fakt jako blbá formulace. Jednak halucinogeny != návykové látky... ale to už jsem napsal i do samotného článku. Druhak to ani potom není pravda: různé halucionogeny se vyskytují prakticky ve všech formách, v jakých se vyskytují jiné psychoaktivní látky, léčiva či drogy (tedy ty nehalucinogení). Navíc zrovna třeba takové LSD je účinné i v tak nízkých dávkách, že se může distribuovat prakticky v jakékoliv formě.

Nicméně nějak necítím energii se tohohle hesla ujmout a přepsat ho podle svého gusta. Stejně na tohle téma nejsem žádný velký odborník, a nechce se mi ty formulace vymýšlet, a tak. Ale pokud by se do toho někomu chtělo, tak ho rád v jeho změnách podpořím. --Xchaos 00:15, 7. 11. 2006 (UTC)

Halucinogen jako droga[editovat zdroj]

Tak požadováná informace že halucinogeny jsou psychoaktivní drogy by šla určitě ozdrojovat, ale přijde mi že je tak banální že to není potřeba. Ačkoliv v běžné řeči znamená slovo nejčastěji návykovou rekreační drogu, tak obecně je droga každá látka, která výrazně působí na psychiku člověka.--Crinkly.sun 15. 1. 2012, 11:48 (UTC)