Diskuse:Graf Zeppelin (letadlová loď)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zaverečné tvrdenie o osude lode je príliš rozporuplné a veľmi nedoveryhodné.Za 1 ak viezla reparačný materiál z Nemecka určite ju nepotopily s ním.Musela ho vyložiť a to zas určite nie na otvorenom mori a teda otázka prístavu a príchod takejto lode nemohol uniknuť pozornosti.Za 2.neverím že sovieti umyselne potopily jedinu lietadlovu lod ktoru mali.Za 3. ak by ju aj potopily pri cvičných náletoch určite nie 70 km od poľského pobrežia kde to nemohlo ujsť pozornosti.Počuli ste už výbuch na mori?Nálet by muselo počuť pobrežie na 150 km vzdialenosť.doveryhodnosť sovietskych podkladov je známa,odtajnených či nie.Skor,teda narazila na mínu alebo sa prevrhla.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 80.242.33.33 (diskuse) 16:45, 14. 2. 2008 (CE(S)T)

Ale článok ako celok je veľmi dobrý -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 80.242.33.198 (diskuse) 13:33, 11. 3. 2008 (CE(S)T)


Může mi někdo objasnit, jaké že to japonské katapulty mohli němečtí konstruktéři studovat? Pokud mne paměť neklame, tak žádná japonská letadlová loď jimi vybavena nebyla. A ani samotné německé řešení nebylo z nejšťastnějších, vypadá to že použili katapulty vyvinuté pro bitevní lodě. Provedení při němž letouny neměly být uchyceny podvozkem nebo trupem ke člunku, ale už v hangáru umístěny na jakémsi vozíku a po kolejích dostrkány až na samotný katapult mi přijde jako poněkud divné. Norad 10:42, 2. 5. 2008 (UTC)

Díky za připomínku. Informace o katapultech pochází z enwiki. Pokud máte jakýkoliv zdroj, tak prosím editujte s odvahou. --Nadkachna 18:23, 24. 3. 2008 (UTC)
O katapultech z Japonska se mi nepodařilo nic dohledat, takže jsem to raději vypustil.--Nadkachna 18:57, 24. 3. 2008 (UTC)

V roku nevim presne ktorom Japonci umožnili nemeckým projektantom kompletnú prehlidku Akagi a mali prístup ku všetkým technickým detailom.I ku katapultom s ktorými nemali Nemci žiadne skúsenosti.Pozri René Grégr Vládcové oceanu.Ako si prišiel na myšlienku že Japonci nemali letecké katapulty?Mali druhú najväčšiu flotilu lietadlových lodí na svete a lietadlá na radových lodiach i ťažkých krížnikoch?V ziadnych poľských pramenoch a vtedy ešte neboli komunisti pri moci sa podobný nálet o potopení Zeppelina neuvádza,ak by to bolo ako tvrdí ten Angličan tak to je sci-fi. 7.4 vyplávala na svoju poslednú plavbu a v auguste premenovan--80.242.33.198 10:52, 1. 5. 2008 (UTC);;;;á????

Já netvrdím, že japonské císařské námořnictvo nedisponovalo katapulty, například v případě lehkého křižníko Oyodo je dokonce dovedli až k extrému (délka téměř 44 metrů) schopnému poslat do vzduchu i velmi těžké stroje. A ani jsem nikde nenapsal, že němečtí konstruktéři nestudovali japonská plavidla. Ale v případě japonských letadlových lodí si nejsem vědom, že by kterákoliv z nich byla vybavena palubními katapulty. A ani mně dostupné fotografie nenaznačují, že by Japonci byli nuceni sáhnout k tomuto řešení. Jejich palubní letouny byly totiž relativně lehké a dostatečně výkonný motor jim umožňoval start vlastní silou. Norad 10:42, 2. 5. 2008 (UTC)
Souhlasí - Japonci měli katapulty na křižnících, ale ne na LL. Vývoj hydraulického katapultu hladkopalubového typu vzdali, za války vývoj obnovili, ale nic nakonec nepřijali do výzbroje. Přičemž Německo své zkušenosti s katapulty na stlačený vzduch pro vzlet hydroplánů mělo - jak u Kriegsmarine, tak s nimi experimentovala Lufthansa při startu poštovních letadel ze speciálních nosičů na Atlantické trase. Není pak divu, že GZ měl mít taky katapulty na stlačený vzduch.:) --188.122.215.2 30. 10. 2010, 11:00 (UTC)