Diskuse:František Ringo Čech

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Jenda H. v tématu „Ceklově zpochybněno

Pryč s vychloubáním[editovat zdroj]

Zrušil bych tyto věty:

  1. Člověk, který kolem sebe neustále vytváří velmi vtipného, energického a bystrého muže mnoha různorodých zájmů jakož i mnoha rozličných uměleckých řemesel. - wiki je encyklopedie, nikoli reklamní agentura.
  2. Zde měl možnost se poznat s mnohými předními americkými jazzovými hudebníky. S některými z nich si i zahrál. - to není encyklopedická informace, ale vychloubání, dokonce ani on sám na svých oficiálních stránkách si nedovolí tvrdit, že se s nimi poznal. Pouze si zajamovali. Místo nezávazného jamování tu kdosi sugeruje jaksi „poznání“ vrcholící společnou hudbou. Jaká manipulace!
  3. působil zde jako … velice vtipný moderátor - to není informace, ale interpretace, opět vychloubačná.
  4. nadále intenzivně psal hudbu i texty - to intenzivně znamená co? Vytvoříme wiki stránku hodnotící hudebníky a textaře podle intenzity práce?
  5. Počátkem 80. let podstatně vzrostlo jeho nehudební působení na poli literárním a v oblasti naivního malířství. To znamená, že Po Schelingerově smrti a následném neúspěchu kapely se nadále více věnoval psaní textů, moderování a malování. Klidně bych to takhle napsal.
  6. František Ringo Čech se ale (k překvapení všech svých osobních kritiků) prosadil i jako naivní malíř - nechápu, proč by Ringovy kritiky měly být zrovna „osobní“, klidně mohou být i podložené a zasvěcené. Tahle poznámka Ringa představuje jako zneuznaného umělce, což (imho) je jeho oblíbená osobní póza. Do encyklopedie nepatří.
  7. jeho výtvory stále více pronikají i na uměleckou půdu renomovaných galerií - google na „František Ringo Čech výstava“ najde víceméně starou belu.
  8. F. R. Čech je člověk, který neustále své příznivce a obdivovatele jakož i své kritiky a odpůrce něčím novým udivuje. Činí tak především jak svojí neutuchající aktivitou tak šířkou svých uměleckých zájmů, jedná se o lidskou bytost, která je bezesporu nepřehlédnutelná, stejně tak jako je nepřehlédnutelný rozměr všech jejích osobních ambicí. - hu, to napsala reklamní agentura nebo přímo Klub přátel F.R.Čecha? Pryč s tím!

--Kubiik 4. 1. 2010, 10:38 (UTC)

Editujte s odvahou[editovat zdroj]

Jedná se o můj začátečnický článek, který bych dnes asi napsal jinak, takže: Děkuji vám, že se snažíte Wikipedii pomoci. Neváhejte v článku provést potřebné změny, a to nejlépe s uvedením zdroje. Noví přispěvatelé jsou vždy vítáni. MiroslavJosef 4. 1. 2010, 10:40 (UTC)

Ivo Fencl 11. 4. 2010. Při doplnění bibliografie jsem užil heslo, které jsem napsal pro LES (Literární encyklopedii Salonu) a jež vyšlo v Právu 1. června 2006. Údaje o doplněných textech jsem čerpal ze svého rozsáhlého archivu na téma. NEVÍM, zda text Dlouhá noc je totožný s česko verzí písně Lady In Black napsanou Zdeňkem Svěrákem a zda ho, není-li totožný, napsal Zdeněk Svěrák (též autor textů Jabloňový list a Holubí dům) nebo F. R. čech... (???)


Zdá se mi přehnané prohlášení, že se texty pro Jiřího Schelingera nikdy nevyrovnaly textům Svěráka. Myslím, že proslulost písní Jahody mražený , Švihák lázeňský a Sim-sala-bim je dostatečně velká, aby se tahle část přeformulovala do alespoň mírnější formy. Co si o tom myslí někdo další? --Stepan-hawk 14. 6. 2011, 04:47 (UTC)

Ceklově zpochybněno[editovat zdroj]

Dávám celkově zpochybněno z následujících důvodů:

  • Absence řádkových referencí napříč článkem.
  • Směšování faktů s nedoloženými hodnoceními kvality jednotlivých Ringových děl a celkově bulvární vyznění článku.
  • Antizemnovská (a tedy antiringovská) zaujatost nejnovějších úprav článků. (např: Zemnovce prý podporují lidé s nižším vzděláním, což je nesmysl. Nevolí je nikdo.).
  • Dlouhodobě nedostatečná formální úprava životopisné sekce.
  • A taky: Články o žijících lidech --Jenda H. (diskuse) 3. 11. 2017, 11:26 (CET)Odpovědět