Diskuse:Fluorid draselný

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie


Mě by více zajímalo použití v potravinářství a možné zdravotní následky, na jejichž rozbor jsem narazil na (nepříliš důvěryhodném místě) webu.

Konkrétně by mi mne zajímaly biologické procesy v lidském těle, při nichž je KF potřebný nebo užitečný a proč a v jakých množstvích se přidává do soli či zubních past (ideálně v porovnáním s doporučeným množstvím a kritickým/nebezpečným pro organismus).

Huge (diskuse) 26. 11. 2013, 17:14 (UTC)

Zdravím, citovaný článek od profesorky Strunecké bude s velkou pravděpodobností z maximální části pravdivý. To, že se nachází na ne příliš známé adrese nic moc neznamená, pokud je z její originální knihy převzat skutečně doslova. Nejspíš jde o převzetí části kapitoly z knihy Doba jedová 1 nebo 2, kterou paní profesorka napsala a je založena na toxikologických studijích a citovaných vědeckých publikacích.
Bohužel nejsem toxikolog ani biochemik, abych ti mohl odpovědět na tvoje otázky. Mohu tě nanejvýš odkázat na doktora Nesměráka z Karlovy Univerzity, který by ti byl schopný nějaké údaje zjistit (mail nesmerak@natur.cuni.cz), případně můžeš napsat i rovnou profesorce Strunecké, která musela různé vědecké texty procházet a bude vědět i dost z hlavy (na mail nebo jiný kontakt bych se ale v případě zájmu musel zeptat jednoho z mých učitelů, který ji osobně zná, jelikož přímo paní profesorku neznám a kontakt na ní nemám). -- Ondřej Mangl (CheMistЯ) 28. 11. 2013, 09:03 (UTC)