Diskuse:Fair User Policy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

k cenzuře[editovat zdroj]

Jsem zásadně proti cenzuře prosazované některými uživateli. Minimálně na anglické wiki existují mimochodem články o DVDShrinku a jiných programech. Chcete, aby se na wiki zakazovalo psát o těchto programech či co? --Kirk 19:09, 29. 2. 2008 (UTC)

Nechápu, jak to souvisí (odhlédnu-li od toho, že co je na en, nás nemusí zajímat). Tady je návod týkající se jednoho konkrétního poskytovatele na stránce obecně popisující danou věc, článek o DVDShrinku je článek o DVDShrinku. Je na místě tu připomenout taky ověřitelnost a vzhled a styl. Honza Záruba 19:13, 29. 2. 2008 (UTC)

Dovolím si k tomu malé vysvětlení. Váhal jsem mezi šablonou "upravit" a revertem, pak jsem si ale všiml, že o revert se pokusil již Mercy, který však omylem revertoval pouze typo, nikoli samotné vložení celého textu, tak jsem prostě jenom dotáhl do konce to, co Mercy načal. To nepíšu proto že bych chtěl tvrdit "já nic já muzikant", nýbrž proto aby bylo jasné, že nejde o zlovůli jednoho wikipedisty, který snad dokonce možná má něco společného s O2 (nemám a dotyčná společnost mě štve, což však do encyklopedie taky nepatří). Pokud se Vám to Kirku nelíbí, můžete založit ŽoK, kdo Vám brání? --Šandík 19:41, 29. 2. 2008 (UTC)

Šandík: Žádost o komentář? Zaprvé: předpokládal jsem, že je můj postup ospravedlnitelný a že jsem poskytl dostatek argumentů, jimiž ho mohu obhájit. Zadruhé: zkuste být nějaké tři týdny z dosahu počítače kvůli tomu, že vás někdo srazí autem, jako se to stalo mě 21. ledna 2008. A pak si zkuste vzpomenout, jaké všemožné nástroje na wiki existují. S pozdravem kolega Kirk --Kirk 21:09, 29. 2. 2008 (UTC)

IMHO by stačilo napsat: "Někteří operátoři řeší z tecnickéoh hlediska FUP tak, že (popsání řešení bez sebeměnšíoh náznaku, že toho lze zneužít). Je to encyklopedické, nikoho to k ničemu nenavádí, pouze obeznamuje s tím, že se se omezení vztahuje pouze na prvních +-30s. Kdo si to přebere, ten toho využije, kdo si to nepřebere, ten toho nevyužije a navíc, "šikovný uživatel" mrkne od historie stránky a celý návod tam najde... Ale bývalá verze zapadá tak maximálně do WarezFóra a je neúnosná... Ale pokud to funguje pouze u O2 (o čemž pochybuji, ale celý článek to tvrdí), tak je celý povyk zbytečný... --Jagro 19:52, 11. 3. 2008 (UTC)