Diskuse:Fair Isle

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jaký je důvod nestandardního přesunutí tohoto staršího článku na nový název Fair (ostrov)? Vlastní článek Fair ani na Wikipedii neexistuje, aby bylo nutné k němu zakládat článek s rozlišovačem. A proč by měl být Fair očekávanějším názvem než Fair Isle? Např. ČT užívá Fair Isle, Mapy.cz užívají Fair Isle atd. Takto neobratné sloučení by asi nemělo proběhnout bez předchozího návrhu a posouzení. --Bazi (diskuse) 5. 10. 2014, 15:22 (UTC)

Asi bych také byl raději pro název Fair Isle. Teď je v tom nicméně dost velký nepořádek, tak bych to rád napravil, ale autor tam má šablonu {{Pracuje se}} a nechci mu do toho příliš zasahovat. --Marek Koudelka (diskuse) 5. 10. 2014, 15:29 (UTC)
Esli je použivanějši nazev Fair Isle, tak at to na starem nazvu třeba zustane, ale Fair (ostrov) by mělo zustat jako přesměrovani.--Toмa646 (poslat mi mail | diskuse) 5. 10. 2014, 15:45 (UTC)
Ale nejdřiv to dokonšim.--Toмa646 (poslat mi mail | diskuse) 5. 10. 2014, 15:46 (UTC)
S ohledem na zachování kontinuity v historii editací by bylo asi nejlepší revertovat poslední změny v původním článku Fair Isle, všechny následné úpravy a doplnění kolegy Toma646 z článku Fair (ostrov) sem pak přenést a dál už pokračovat zde. --Bazi (diskuse) 5. 10. 2014, 16:35 (UTC)
Tak a teď si to strčte kam chcete, už sem to dokončil.--Toмa646 (poslat mi mail | diskuse) 5. 10. 2014, 17:33 (UTC)

Články jsem sloučil do jednoho se zachováním jejich historií (byť není úplně přehledná), nyní se klidně bavte o přesunu na jiný název. Tomu646 upozorňuji, že zakládání vědomých duplicit je nevhodné. Nevhodné je také předělání původního článku, který již má svoji historii a své autory, na přesměrování, které vede na nově založený článek – jak poznamenal Bazi, tím se ztrácí kontinuita historie a autorů. Správným řešením by bylo přestat editovat nově založený článek, svoje editace přenést do starého článku a z nového vytvořit redirect. Pak se dá diskutovat o názvu. Zároveň chci kolegu informovat, že dle WP:VZ nelze zdrojovat informace jinojazyčnými Wikipediemi či jinými weby postavenými na wiki systému (v tomto případě http://wikitravel.org/en/Fair_Isle). Takové reference jsem z jím založených článků už několikrát mazal, takže věřím, že je nyní již do článků vkládat nebude. Díky. --Harold (diskuse) 5. 10. 2014, 19:55 (UTC)

No tak vědomě bych si asi praci nepřidělaval. Ale vyřešil si to dobře. Dvakrat založeny članek!!!!!!!! To se jentak nestava :-D--Toмa646 (poslat mi mail | diskuse) 5. 10. 2014, 19:59 (UTC)
Jako prevence zakládání podobně duplicitních článků se hodí nejdřív zadat některá klíčová slova do vyhledávání Wikipedie, obvykle se už existující článek vyjeví. Podobně se dá pohledat článek o stejném předmětu na jinojazyčných Wikipediích a nahlédnout do interwiki, jestli tam už neexistuje český protějšek. --Bazi (diskuse) 5. 10. 2014, 20:38 (UTC)