Diskuse:Explorer 3

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Chtěl bych upozornit na dvě chyby. První se týká nosné rakety použité k vypuštění satelitu. Nebyl to Jupiter-C, ale Juno I. Technicky vzato byly téměř shodné, ale Juno I měla o jeden stupeň víc, často to bývá zaměňováno. Druhá chyba je v tom, že program Vanguard nenahradil Jupiter-C, ani jeho vylepšenou variantu Juno I. Von Braun sice chtěl použít Jupiter k vynesení družice, ale neměl podporu armády a Jupiter tak sloužil pouze k suborbitálním testům. Program Vanguard byl vybrán někdy v roce 1955 jako projekt první americké družice, ale kvůli technickým problémům nedokázal vyrovnat úspěch sputniku a proto v ABMA upravili Jupiter-C na Juno I. Píšu to sem, protože heslo asi ještě není kompletní a autor na něm možná ještě pracuje a já tam nechci zasahovat. --Birnak 12. 8. 2009, 07:18 (UTC)

To nevím už na něm nepracuju, ale jak jsem psal ve shrnutí když jsem se přidával do projektu kosmonautika, budu především překládat chybějíci hesla z jiných wiki tady jsem se pokusil přeložit z en wiki. Tím však nechci říct že o tom nemám ani páru to ne.--El Barto měním slovav činy 12. 8. 2009, 09:58 (UTC)
Jsem rád že jste se pustil do překladů. Na en mají také (chybně) uveden Jupiter-C. Ony jsou ty rakety opravdu skoro stejné, jen Juno má o jeden stupeň víc. Takže když už na článku nepracujete, upravím ho. --Birnak 12. 8. 2009, 10:12 (UTC)