Diskuse:Euroskepticismus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 měsíci od uživatele Nsrotvt v tématu „Euroskeptické Strany

Jestliže eurorealismus označuje umírněný euroskepticismus a sklaní euroskepticismus, pak tvrdí, že eurorealismus a euroskepticismus je totéž. Jenomže skepse a realismus je poněkud něco rozdílného. Jsem pro přepracování článku a přesunutí na "Euroskepticismus". --Alaiche /alɛʃ/ 18:29, 6. 6. 2007 (UTC)

Souhlasim. Navíc paní baronka T, prezident K. i EUportál patří k těm snad nejprotievropštějším subjektům ve své kategorii. Zatim vracim smazane NPOV --Mis69 20:21, 6. 6. 2007 (UTC)

Nebylo by prostě lepší dát do definice, že podporují intergovermentalismus a jsou proti supranacionalismu? --Elm 31. 5. 2009, 09:29 (UTC)

Euroskepticismus je důležitá myšlenka pro Stranu svobodných občanů? No nevím, opravdu si myslím, že to není pravda. Pro Svobodné jsou důležité myšlenky svoboda, volný trh, omezení státní moci a třeba řekněme tradice západní civilizace.

Euroskeptické Strany[editovat zdroj]

“V Česku jsou euroskeptikům blízcí ODS”… neřekl bych, že to je tak úplně pravda. Stačí se podívat do každých novin a zpráv, a píše se zrovna o Petru Fialovi, předsedovi ODS, a máte to štěstí, že se píše něco o EU, tak tam EU vždy doslova blahořečí. Ten je asi takový euroskeptik (i jeho strana), jako já jsem Belmondo.

                                        -TrollNaPaprice TrollNaPaprice (diskuse) 15. 7. 2022, 13:26 (CEST)Odpovědět
Asi odpovídám moc pozdě, ale aby jsme si to ujasnili. Je pravda, že Petr Fiala je pravděpodobně proevropský, ovšem ODS nikdy neměla k euroskepticismu daleko. ODS usiluje o reformu Evropské unie, což je většinou měkký euroskepticismus. Její zakladatel Václav Klaus je euroskepticista a např. jeho syn Václav Klaus mladší, který ještě když byl v ODS, tak tam byla docela důležitá osoba, je euroskepticista. Myslím, že v ODS je pořád nějaké euroskepticistické křídlo. Takže věta “V Česku jsou euroskeptikům blízcí ODS” je podle mě pravdivá. --Nsrotvt (diskuse) 10. 9. 2023, 20:48 (CEST)Odpovědět