Diskuse:Elektronika

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dělění je špatně[editovat zdroj]

Vůbec to není o tom zda potřebují či nepotřebují zdroj, ale o tom zda se chovají či nechovají jako zdroj! Aktivní prvky mají oblast záporného odporu, kdežto pasívní mají pouze kladný odpor. Navíc všechny diody, vyjma Tunelové jsou pasívní, pouze Tunelová dioda je aktivní atd...--Federmann 20. 2. 2011, 18:00 (UTC)

Nesouhlas. Na úvod zdůrazňuji, že nejsem autorem článku. Ale jsem přesvědčen, že na základě diskuzního příspěvku Wikipedisty Federmanna nelze zásadním způsobem zpochybnit předmětný článek. A to z následujících důvodů:
  1. Autor článku si definici pojmu aktivní součástky nevymyslel, ale nepochybně čerpal z odborné literatury.
  2. V různé literatuře najdeme diametrálně odlišné definice předmětného pojmu.
Wikipedista Federmann se tváří, jako by jedině jeho názor byl správný. Ale při zběžné prohlídce knihovny našeho ústavu sem zatím našel čtyři různé definice předmětného pojmu od různých autorů. Mezi nimi je i definice použitá v článku.
Můj závěr je takový, že článek by mohl být delší a obsahovat třeba několik různých definic, ale není zásadním způsobem zpochybněn. Doktorand

Jenom malá připomínka: Nezapomněli jste na ty čtyři vlnovky, které se sem mají také psát? Senolip (diskuse) 8. 4. 2012, 15:18 (UTC)

Tranzistor byl vynalezen mnohem dřív[editovat zdroj]

1. tranzistor vynalezl a vyrobil už v roce 1925 Julius Edgar Lilienfeld, patentoval je v roce 1926, ovšem jednalo se o polem řízené tranzistory. --90.178.56.95 17. 1. 2013, 17:02 (UTC)