Diskuse:Elektromagnetická zbraň

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ioanne, vaše hyperkorektnost zase jednou škodí projektu. Kvůli vašemu dobrému pocitu tu bude měsíc viset reklama na nesmysly. V horším případě o nich navíc bude několik lidí rozvlekle diskutovat. Ta „teorie“ je zjevně projev choré mysli a není sebemenší důvod s tím ztrácet čas. --egg 4. 3. 2011, 21:38 (UTC)

Existují tzv. bojové otravné látky, jednu kategorii tvoří nervově paralytické látky (tabun, sarin, soman, cyklosarin, GV, VX atd.), tyto látky blokují přenos nervových vzruchů na synapse nejčastěji zabrání rozkladu neurotransmitéru, potom vznikaji např. křeče. Dále jsou psychicky zneschopňující látky (BZ), působící na stav psychiky vyvolávají změny vnímání, halucinace poruchy myšlení a chování. Uvedené kategorie látek sice působí zničujíce, ale nejsou -přesné-, zasažená osoba v pudu sebezáchovy koná nepředvídatelně, což je nežádoucí zvláště za některých situací nebo foukne vítr a cíl je minut. Psychoenergetické zbraně jsou přesné, lasarový paprsek je tenký, maserový je úzký a působí v přesně vymezeném čase stačí nažáť knopku. Vyvolávaní smyslových halucinací mikrovlnami je známé již z šedesátých let minulého století. Nemyslím, že by vědci od té doby spali na vavřínech a trochu -to- nezdokonalili. Nemyslím ani, že -psychoelektronické ohrožení demokracie- je výplod choré mysli. Program hvězdných válek Spojených států šel do útlumu poté co první start rakety eněrgia vynesl na oběžnou dráhu 100 tunovou maketu laserového děla. Sovětský svaz jen demostroval, že na oběžnou dráhu je schopen vynést cokoliv.--HomoErectus 6. 3. 2011, 20:15 (UTC)
Já si zas myslím, že směšujete věcnou a encyklopedickou významnost. Že jde o teorii dosti fantastickou, je opravdu jasné na první pohled. Ale není mi jasné, zda náhodou této teorii některá média nevěnovala větší pozornost, což by ji činilo hodnou zaznamenání. Například také existuje jiná teorie (tzv. Fenomén roku 2012), která tvrdí, že o vánocích napřesrok dojde k obrovské katastrofě, jelikož skončí jedna perioda starého mayského kalendáře. Já už jsem zažil konec jedné tisícileté periody evropského kalendáře a kromě lehké podnapilosti se mi nic nestalo, takže ani z přespříštích vánoc žádný zvláštní strach nemám. Jsou ovšem zástupy lidí kteří to vnímají jinak: píší se o tom knihy, přetřásá se to v médiích, leckdo se bojí. Tím pádem je to encyklopedicky významné a do Wikipedie to zcela jistě patří. Tohle sice takový ohlas nevyvolává, ale co kdyby aspoň nějaký?--Ioannes Pragensis 5. 3. 2011, 10:18 (UTC)
Psychoelektronické ohrožení demokracie, tak jak je vstupně definováno existuje. Jeho existence je však možná jen údajná nebo opravdu skutečná. Souvisí s více hesly na wikipedii.--HomoErectus 5. 3. 2011, 20:34 (UTC)

Цыганков В.Д.: Психотроника и безопасность России, СИНТЕГ, Москва 2003, ISBN 5-89638-066-6 Kniha -Psychotronika a bezpečnost Ruska- se věnuje aktuálním, vědeckých a praktickým problémům - vytváření a používání psychotronických zbraní a ochraně proti nim. Je určena pro vysokoškolské studenty a absolventy. (problematika je zařazena do informační bezpečnosti, dotýká se každodenního žívota lidí, nerozebírá druhou stránku tj. problematiku použití ve válečném konfliktu)

Literatura k upřesnění problematiky:

  • Гриняев С.Н. Интеллектуальное противодействие информационному оружию. Серия «Информатизация России на пороге XXI века». - СИНТЕГ, Москва 1999
  • Цыганков В.Д., Лопатин В.Н. Психотронное оружие и безопасность России. Серия «Информатизация России на пороге XXI века». - СИНТЕГ, Москва 1999
  • Маклаков Г.Ю. Методологические принципы исследования информационного воздействия на человека // В кн.: Інформаційні технології та безпека. Збірка наукових праць. Національна академія наук України. Інститут проблем реєстрації інформації. - Вип. 2. – Київ, 2002
  • Прокофьев В.Ф. Тайное оружие информационной войны. - СИНТЕГ, Москва 1999--HomoErectus 7. 3. 2011, 21:10 (UTC)

Tento nesmysl měl být smazán. Věřím, že se Wikipedie nechce stát výspou prezentace šarlatánských teorií a koncentrovat v sobě více podobného marastu. --Kacir 7. 3. 2011, 21:32 (UTC)

Tezko rict, co kdyz je demokracie vskutku ohrozena elektronikou? Mel bych pro Ioanessovo jednani pochopeni, kdybych veril, ze je v te hyperkorektnosti trochu humoru -- priznam se ze to u nej nejsem schopen poznat Franp9am 15. 3. 2011, 00:41 (UTC)
Pane kolego prosinec 2010, lze považovat za začátek tzv. kybernetické války. Vznikla na základě aféry serveru WikiLeaks, který zveřejnil ticíce utajovaných zpráv o válce v zálivu a činnosti vojsk NATO, jakož i zpravodajských služeb. Český národ, přestože je svým vývojem 20 let po revoluci stále ještě žije svým myšlením v isolaci někde mezi Západem a Východem. "Elektronikou" není ohrožena jen demokracie, ale soukromí každého z nás.--HomoErectus 15. 3. 2011, 14:57 (UTC)

Priznávam bez mučenia, že o tomto počujem prvý raz (na rozdiel od fenoménu 2012), ale z tohto článku som sa teda nedozvedela nič. Nie sú tam ani žiadne interwiki, takže o dôležitosti dosť pochybujem. V každom prípade, pokiaľ nebude článok rozšírený tak, aby bolo jasné o čom to vlastne je, súhlasím s Kacirom - zmazať. --Lalina 7. 3. 2011, 21:42 (UTC) P.S. HomoErectus, čo myslíš, ak percento návštevníkov cs wikipédie vie po rusky?

Založte WP:AfD, co k tomu říct. Wikipedie si klade za cíl prezentovat i šarlatánské teorie, pokud jim věří více lidí a píše se o nich. Od toho je to encyklopedie. Jinak ruština je jazyk jako každý jiný, problém spíš je, co ty zdroje vlastně dokládají.--Ioannes Pragensis 7. 3. 2011, 21:44 (UTC)
Ruština je jazyk ako každý iný, ale azbuku ovláda u nás stále menej ľudí, tak som to myslela. Áno, wikipédia môže písať aj o šarlatánskych teóriach, aby ľudia vedeli o čo ide, ale tu je problém práve v tom - človek sa nič nedozvie. A či im verí viac ľudí (čo je veľmi relatívny a neurčitý pojem) ťažko povedať, ale nie sú v článku žiadne interwiki. Ako som písala vyššie, ak bude v tejto podobe som za zmazanie, ale určite nebudem o tom vyvolávať diskusiu, za také dôležité to nepovažujem, škoda času (viac ma zaujíma, kedy už bude konečne teplo). Pekný večer/deň. --Lalina 7. 3. 2011, 22:32 (UTC)
Když něco napíšu a vložím to sem může si to přečíst kdokoli na světě – není to šarlatánství jen technologie přenosu a ukládaní zpráv, když v nemocnici někomu provedou vyšetření CT kde se ukážou chorá místa – není to šarlatánství jen technologie zobrazení struktury hmoty... Když hovoříme o psychoelektronickém ohrožení demokracie nejedná se o šarlatánství, ale o formu informační technologie. Výše uvedené ruské zdroje uvádí technologie podvědomého (podprahového) ovlivňování psychiky lidí (jako zbrojní technologie, podstata je prostá – určité elektromagnetické vlny vyvolávání změněné stavy vědomí, které mají na psychiku podobné účinky jako např. některé chemické látky - psychodelika). O šarlatánství hovoříme, když p. Brázda v televizi kývá kyvadélkem a -ví- všechno, když nějaký léčitel káže –zázraky-, nebo někdo prohlašuje jaké má telepatické schopnosti. Nezměňovat technologie vycházející z alternativní vědy a šarlatánství vycházející z alternativní pseudovědy. Článek je pahýl.--HomoErectus 8. 3. 2011, 20:12 (UTC)

Nové Zombíí[editovat zdroj]

V souvislosti s novými technologiemi ovlivňování vědomí člověka tzv. psychotronickými, psychoelektronickými, popř. psychoenegetickými zbraněni (generující fyzikální energie) působící na mozek, vzniká nová forma zombíí. Toto technologické působení na člověka mění jeho psychofyziologické stavy a psychofyziologické vzorce chování nebo vede k celkové duševní destrukci. Např. delší působení některý vysokoenergetických mikrovlných záření ze zdrojů s řízenou energii vede k nevratným změnám v nervové soustavě a "ztrátě duševna", které konči stavem "zombii", tělo žije, ale mozek již není schopen myslet v sociální rovině, tj. efekt zombíí - živí úmirájí aniž by jejich těla zemřela, co úmírá je vědomí (forma bezvědomí). - zdroj: Прокофьев В.Ф.: Тайное оружие информационной войны: атака на подсознание, СИНТЕГ, Москва 2003, část online: [1]--HomoErectus 12. 3. 2011, 21:58 (UTC)

Chybí mi tady přípomínky opozice H11.--HomoErectus 14. 3. 2011, 20:20 (UTC)
  • kdysi lidé nevěřili, že je možné na kolejích tahat těžké náklady
  • kdysi lidé nevěřili, že je možné sestrojit plavidlo těžší vzduchu, které by létalo
  • kdysi lidé nevěřili, že je možné vyletět na měsíc
  • vy jen nevěříte, že je možné ovlivňovat vědomí, proto zaujímáte postoj jaký zaujímáte

Technologie o kterých je zde v článku pouhá zmínka, již však prosakují do civilního sektoru. První jejich použití je v psychiatrii při léčbě psychických traumat. Jeden z primitivních přístrojů můžete dnes vidět ve střepinách, nahrazuje -vynikající metodu- elektrošoků.--HomoErectus 20. 3. 2011, 19:21 (UTC)

"Nadvláda"[editovat zdroj]

Kdo vládne? Kdysi dávno šlo mocnářům jen o pozemní nadvládu. Po druhé světové válce o vzdušnou nadvládu (jak takováto nadvláda funguje je vidět v Libii, takové hraní o zabijení lidí na dálku z letadel). V 90. letech 20. století definitivně již šlo o kosmickou nadvládu, ale Rusko s rozpadem Sovětského svazu se nějakých 10 let opozdilo. Glonas není jen ruský GPS, ale základní prostředek kosmického vedení války. Kdo má „nadvládu“ ten vládne. Psychoelektronická "nadvláda" zdá se je nad vaše chápání. O jakou „nadvládu“ jde na wikipedii.--HomoErectus 28. 3. 2011, 20:04 (UTC)

Navrhuji změnu názvu článku[editovat zdroj]

Jaká byla americká demokracie ve Vietnamu? Vražděním lidí je spíše znám Stalin v komunismus nebo Hitler ve fašismu. Hodně málo se ví o vraždění ve jménu americké demokracie. Než americká vojska vstoupila na uzemí jižního Vietnamu, aby provedla invazi proti severnímu Vietnamu. Poslala americká vláda do Vietnamu agenty CIA, kteří vybrali a povraždili 30000 vietnamců. Co se dělo pak v samotné válce v mnohých vesnicích a osadách nelze nepřipodobnit než k našim Lidicím. Některé psychofyzické (psyschoelektronické) zbraně byly zkoušeny ve válce v Perském zálivu. Z války se od té doby nevracejí jen tělesní mrzáci, ale i mrzáci duševní.

Navrhuji změnu názvu článku -Psychoelektronické ohrožení demokracie- navrhuji změnit na -Psychofyzické zbraně-. (je to ovšem trochu znehodnocení problému -ohrožení demokracie- se týká nás všech, kdežto -psychofyzické zbraně- to je jen jedna z kategorii bojové techniky).--HomoErectus 29. 3. 2011, 17:56 (UTC)