Diskuse:Ego, superego a id

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Název článku Ego, superego a id se mi zdá minimálně krajně nešťastný. --Miraceti 20:47, 26. 4. 2006 (UTC)

Mně příjde spíše nešťastné interwiki, páč je jak hesla se stejným názvem, tak také na hesla pouze o egu. Dezidor 23:30, 26. 4. 2006 (UTC)

Myslela jsem, že bude vhodnější, když budou články samostatně (v přesměrování se zatím moc nevyznám) ale takhle se mi ta stránka vůbec nelíbí, nemá žádnou formu, budete se na mne zlobit moc, když bych vás požádala, abyste je vrátili tak, jak byly (samostatně) s tím, že je hodně doplním a rozšířím? Fi 13:26, 27. 4. 2006 (UTC)

Myslím že v tom případě bude nejlepší jednotlivé články napsat – i s duplicitou s tímto článkem, a až bude hotovo, navrhnout tento článek ke smazání. --Tlusťa 13:47, 27. 4. 2006 (UTC)
Ano, pokud vzniknou tři obsáhlé články, pak jistě není žádný problém, ale musím říct, že (jakkoli se v psychologii absolutně nevyznám), přijde mi, že se jedná o jedinou teorii, jejímž výsledkem jsou tři provázáné pojmy a pro neznalého čtenáře dokáže jediný článek vystihnout rozdíly mezi těmi pojmy a poskytnout tak základní pochopení mnohem lépe, než při čtení tří článků a pokusech o jejich porovnávání. --Mormegil 14:15, 27. 4. 2006 (UTC)

Osobně se mi články píšou lépe samostatně, ale pokud se vám zdá lepší, když je shrneme do jednoho, není problém. Ale rozhodně ten článek nemůže zůstat takhle, musí mít nějaký úvod a tak, takže bude asi nejvhodnější ho zkusit upravit tak, jak je, pokud to pak bude vypadat jako lepší nápad, není problém udělat duplicity a vytvořit opět tři články. Fi 05:51, 28. 4. 2006 (UTC)

Id v akci = novorozenec? To se mi zdá krajně nepřesné. ; Viz také George Herbert Mead: Vnější a Vnítřní Já; Jungovy archetypy; případně Lockova "vnitřní a vnější empirie".