Diskuse:Do it yourself

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

neříká se tomuhle spíše česky kutilství? --Postrach 07:26, 9. 5. 2008 (UTC)

Říká. Také se mi zdá, že celý článek je trošku mimo český kulturní a společenský kontext --MiroslavJosef 07:29, 9. 5. 2008 (UTC)

Neříká, jde o specifickou kulturu "Do it yourself", nevím proč je to přeloženo. Myslím, že překlad se nepoužívá, označuje jen ten časopis. --Korytaacheck 4. 11. 2009, 14:42 (UTC)

Myslím, že kutilství je česká obdoba DIY, vyvolaná v minulosti spíše nedostatkem spousty věcí. V elektronice se užívá třeba výraz "bastlení", "bastlíři" pro stavitele různých přístrojů, kteří nejsou profesionálové. Neplést s radioamatéry! Radioamatéři jsou naopak často právě kvalifikovaní elektronici! Rozhodně by stálo za to mít tu ještě článek o kutilství, ale na jeho napsání se necítím.Leotard 18. 1. 2010, 07:46 (UTC)

Viz též en:Bricolage. --Jvs 23. 3. 2012, 08:46 (UTC)

Jak už tu bylo výše řečeno,v souč. podobě se čl. v podstatě míjí s českým prostředím, kde kutilství má velmi dlouhou tradici (ještě předkomunistickou, aby bylo jasno) a obecně i s principem starým, jako lidstvo samo (např. takový středověký rolník si sám dělal naprostou většinu věcí, ale neviděl jsem odbornou literaturu, kde by se psalo, že rolníci se řídili principem „DIY“) a zaměřuje se pod hlavičkou jedné z dnes módních anglických zkratek hlavně na moderní subkulturu v anglosaském světě. Udělej si sám je přitom starý a dobře zaběhaný termín – dejme to pod něj a přepracujme článek v objektivnějším duchu. --Iaroslavvs 11. 2. 2012, 00:50 (UTC)

Upozorňuji, že článek byl na současný název přesunut v rámci DoSu, který se týkal jeho zastřešující kategorie (Wikipedie:Diskuse o smazání/Kategorie:Udělej si sám). Případné přejmenovávání musí proto předcházet revize závěrů této diskuse. --Faigl.ladislav slovačiny 4. 5. 2012, 19:50 (UTC)
Vzhledem k tomu, že na výše uvedenou skutečnost nebylo reagováno a nebyla založena revize DoSu, odstraňuji šablonu návrhu na přejmenování článku. --Faigl.ladislav slovačiny 18. 9. 2012, 14:31 (UTC)