Diskuse:Divišov

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

převzato z oficiálního webu obce a upraveno, viz www.divisov.cz

(nepodepsán 22:21, 20. 10. 2005 Sladovnik)

No jo, ale to, že se uvede zdroj, ještě neznamená, že je všechno OK. Článek o Divišově musíte napsat sám nebo si najít takový text, u kterého autorská práva už vypršela nebo jehož autor souhlasí s tím, aby se text mohl libovolně přebírat a modifikovat. Když máte otevřené editační okno, sjeďte úplně dolů na konec stránky a přečtěte si, co se tam píše. Je tam stručné varování, co se nesmí a odkaz na článek Wikipedie:Autorské právo. Zajímavá je zejména podkapitolka "Práva a povinnosti přispěvatelů". --Luděk 20:29, 20. 10. 2005 (UTC)

To sem četl, ale nechápu, jak mám zjitit, když je to na třech webech měst nebo regionů a je to všeobecně známé, kdo má autorská práva. Copak krátky popis historie obce bez uvedení autora může být považováno za dílo podle autorského zákona?

(opět nepodepsán 22:21, 20. 10. 2005 Sladovnik)

A jste si jist, že to nikdo z nich odněkud neopsal či nezkopíroval, jinými slovy, že to nikdo z nich neukradl? To, že někde autor uveden není, neznamená, že autor neexistuje. Někdo to přece napsat musel. Pokud autor prohlásí: "já jsem autor, ale své dílo uvolňuji k volnému šíření a modifikaci", tak je to potom v pořádku. Zdůrazňuji, že i k modifikaci. Jinak události (fakta, data) samozřejmě autorským dílem nejsou, ale jejich popis, formulace, výběr a sestavení ano. (Jo, a v diskusích se podepisujte, stačí vloži čtyři vlnovky ~~~~)--Luděk 21:26, 20. 10. 2005 (UTC)

Pochovaná Eliška/Alžběta[editovat zdroj]

V hesle je věta: V kryptě kostela je mimo jiné pochována Eliška (Alžběta), sestra krále Jiřího z Poděbrad, manželka Jiřího Holického ze Šternberka... Eliška zemřela v roce 1468 ve věku 50 let.
Trochu jsem pátral, ale nepodařilo se mi zjistit, o kterou Elišku/Alžbětu se jedná - sestra krále Jiřího byla Alžběta z Dubé (vdaná za Jindřicha z Dubé a Lipé), v jiném článku na hrady.cz jsem zase našel informaci, že se mělo jednat o dceru krále Jiřího (neboť jeho žena Kunhuta byla Šternberková). Může to prosím někdo ozřejmit? Děkuji, --Vit001 15. 7. 2015, 13:12 (CEST)