Diskuse:Deutschland Cup

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jsem rozhodně proti přesunu, ke kterému dnes došlo. Za prvé, každý kdo se jen trochu o hokej zajímá zná tento pohár jako Deutschland Cup. Je to rozhodně očekávanější název než Německý pohár. Za druhé Deutschland Cup je oficiálním názvem. Spíš bych opravil Kanadský pohár, ale tam je český název používanější. Mě název Německý pohár spíš mate. Německý název má i švédská a anglická wikipedie. Pokud nebude reakce, tak to vrátím během několika dní zpět. Jsem taky hrdý Čech, ale toto mi přijde jako přeložit Stanley Cup na Stanleyův pohár, což by se mi taky protivilo.--Saldenio 17. 5. 2011, 17:32 (UTC)

Také mám pocit, že se na turnaji neudělují medaile.--Saldenio 17. 5. 2011, 17:34 (UTC)
Např. zde http://avlh.sweb.cz/CZ-turnaje.pdf je uvedeno Německý pohár. Co se týká ostatních dvou wikipedií ruská překládá a francouzská uvádí dokonce přeložený název Pohár národů, což je podle ní nový název turnaje od roku 2005 (TUI Nations Cup). Mircea 31. 5. 2011, 20:09 (UTC)
Uvedený web je velmi konzervativní. Líbí se mi cesta kterou jde německá wiki to znamená originální názvy jsou svaté. Například zlatou hokejku tam mají opravdu jako zlatou hokejku a ne jako golden... Německý pohár je takový obecný název Tu jsou stránky píšící o Deutschland Cupu. Když stejně budu hledat Německý pohár, tak mi jen na první stránce google testu vylezou stránky většinou o fotbalu a házené.--Saldenio 31. 5. 2011, 21:13 (UTC)
Nejspíš by tedy bylo nejlepší udělat z Německý pohár rozcestník. Mircea 30. 6. 2011, 12:50 (UTC)