Diskuse:Crohnova nemoc

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Prave jsem se "brouzdala" na strankach Wikipedia a pokousela se ziskat par zajimavych informaci o nemoci, ktera me trapi jiz pres 20 let. Na ceskych strankach jsem moc nepochodila. Nedozvedela jsem se totiz nic vic, nez to, co jiz vim z detstvi od mych lekaru. Na nemeckych strankach jsem si zjistila o Crohnove chorobe mnohem vic, pomer je zalostny 1 : 8. A tak se ptam copak se nenasel nikdo z rady odbornych znalcu, kdo by mel zajem reputaci ceskych stranek vylepsit? Kveta Hahn

Problém je v tom, že Němců je 10x víc než Čechů. Tomu odpovídi počet a délka článků. Ale klidně editujte s odvahou, jestli to máte nastudované. --Postrach 14:02, 11. 6. 2007 (UTC)

Článek byl původně podstatně rozsáhlejší. Zpracoval jsem ho na základě anglické a německé verze. Protože nejsem lékař, požádal jsem českou wiki-veřejnost o jeho editaci ve smyslu upřesnění lékařských pojmů. Bohužel kromě řady diskusí, které nikam nevedly, nikdo významně nepřispěl. S cílem udržení správnosti ve wikipedii jsem článek zjednodušil zhruba do jeho současné podoby. Původní rozsáhlá verze má ovšem podstatně větší informační hodnotu a můžete ji kdykoli obnovit a případně editovat. V sekci článek zvolte záložku historie, klikněte na první editaci (založení článku) a zobrazí se vám jeho plná původní verze. JP 23:25, 26. 10. 2007 (UTC)

Přesunout[editovat zdroj]

Navrhuji přesunout na "Crohnova nemoc", název odpovídající české verzi MKN (http://www.uzis.cz/cz/mkn/K50-K52.html#K50). --Jvs 6. 3. 2013, 14:29 (UTC)