Diskuse:Chalva

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

hledal jsem něco chalvě, recept a tak a můžu říci, že je to bezvadná pochoutka. Narazil jsem na ni u dovozců v Plzni, mam za to že to byl e-bonbonek.cz Koupil jsem ji od nich před časem, babička mi o ni vyprávěla, že dřív prodávaly chalvu z Ruska a Jugslávie ale tahle byla z Ukrajiny a byla eňo ňéňo ! Možná by vám poskytli i obrázek do wikipedie. Zdar Borka Klatovy

No obrázků chalvy je na commons několik a chci tam přihodit ještě jeden od sebe, ale vždycky když si chalvu koupím, tak jí sežeru dřív, než jí donesu domů:))

Murúg 21:49, 2. 2. 2007 (UTC)

Je to turecký med?[editovat zdroj]

Mám založit stránku "turecký med" a dát na ni přesměrování sem? Znám pouťový turecký med, ale nejsem si úplně jistý, zda je přesně o jedno a to samé. --Nefronus 4. 10. 2008, 16:54 (UTC)

I kdepak, turecký med a chalva jsou dvě úplně jiné věci. Murúg 12. 10. 2008, 06:56 (UTC)

Chalva není halva[editovat zdroj]

Indická či semolina halva je něco úplně jiného - je to vlastně hustá krupicová kaše (ale taky výborná). Měl by, dle mě vzniknout samostatný článek. Společný to má jen, že jde o cukrovinku a to slovo halva. Viz např. http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=27625 I když anglický wiki to má jako jedno jídlo, čeština to umí dobře rozlišit: chalva je tuhá (slunečnicová, sezamová), halva je ona indická krupice. --Pavouk 9. 7. 2009, 15:03 (UTC)