Diskuse:Brkoslav severní

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jednotlivé pozorování brkoslavů[editovat zdroj]

Článek nemůže být seznamem jednotlivých pozorování příslušného druhu - jsme encyklopedie - nikolivěk vědecké dilo !! --MiroslavJosef 3. 1. 2009, 14:18 (UTC)

Nerozumím ani brkoslavům (pokud vrtám do jakéhokoli článku vyjma můj obor, je to kvůli překlepům, pravopisu a úpravě) a Wikipedie je pro mne taky pořád ještě plná tajemství, takže odpusťte naivní dotaz: ta pozorování jsou jistě zajímavá, nebylo by tedy možno ponechat je tam s výrazným označením, že jde o neověřený údaj?Varan 3. 1. 2009, 16:19 (UTC)
Sic je to zajímavý údaj, ale neověřené informace tu být nemůžou. Bude-li to napsáno encyklopedickým stylem a ozdrojováo věrohodnými zdroji, pak to tu imho být může. V této podobě ne. Jedudědek 3. 1. 2009, 16:30 (UTC)
Doplňuji - v zimě 2008/2009 byla zaznamenána na našem území mimořádná invaze, jejíž výsledky byly sbírány autory z jižní Moravy a jistě budou publikovány. Odstraněné pozorování 300 ex. je výkřik do tmy, pouhý střípek do mozaiky. Až bude průběh invaze publikován, je možné sem umístit základní informace z něj. --Martin Vavřík 9. 8. 2009, 19:47 (UTC)

Odstranění části článku[editovat zdroj]

Z článku jsem odstranil následující text:

V americké terminologii se brkoslav nazývá "waxwing", pro kterého existují dvě rozlišení. První je Cedar Waxwing Bombicilla cedrorum, asi nejblíže identifikovatelný s brkoslavem severním, a druhý Bohemian Waxwing, který se od prvního nechá rozpoznat tím, že je trochu větší a má červené a žluté kapky na konci křídel. Zdroj: Chris C. Fisher, Birds of Seattle and Puget Sound, Lone Pine Publishing, Renton, Washington U.S.A., 1996

Tento text sem jednak nezapadá, jednak je zavádějící. Waxwing je prostě anglický název brkoslava. Jsou rozlišovány minimálně dva druhy, anglicky Cedar Waxwing (Bombycilla cedrorum) a Bohemian Waxwing (Bombycilla garrulus). Článek pojednává o druhém druhu, s prvním nemá nic společného. --Martin Vavřík 9. 8. 2009, 19:42 (UTC)