Diskuse:Borovice těžká

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zajímavost[editovat zdroj]

Zajímalo by mne, jestli se nedá napsat, že ponderosa má z borovic přežívajících v našich podmínkách nejdelší jehlice? Nejsem si touto informací jist, přinejmenším o tento "primát" soupeří s jeffrey (ne-li s dalšími, které ovšem neznám), ale neobvyklá délka jehlic je přinejmenším zajímavým rozpoznávacím znakem. (I proto jsou mi ponderosy sympatické) Reo + | 02:05, 16. 8. 2006 (UTC)

  • ) Tato borovice má skutečně jedny z nejdelších jehlic ze všech jehličnanů, běžně u nás pěstovaných. Doplnil jsem to a díky za upozornění! Ještě bych rád doplnil, a nevím jak, v nadpisu v závorce „žlutá“ a pak nějaké přesměrování ze stránky „borovice žlutá“ (která tedy zatím asi není) na tuto stránku. Pod tímto názvem se vyskytuje totiž velmi často. Díky. --Sofronka 09:02, 16. 8. 2006 (UTC)
Díky!
Přesměrování hotovo. (K vytvoření je potřeba založit článek s obsahem :
#REDIRECT [[Borovice těžká]]
K tomu je možné použít poslední tlačítko nad editačním oknem, které vygeneruje řetězec:
#REDIRECT [[ ]]
a dovnitř se doplní cíl ;). K druhé části: nejsem si úplně jist, jestli myslíte článek přejmenovat? Takové řešení bych nevolil. Pokud jde o velmi časté synonymum (u ponderosy rozhodně... mluvím-li, ale obecně, nastávají i případy, kdy některé synonymum je běžnější než správné označení) je vhodné na to přesně a zvýrazněně upozornit v úvodním odstavci viz např Pampeliška lékařská a Julius Caesar (nejde tedy jen o botaniku, je to všeobecně dohodnutý postup na Wikipedii, v některých spec. případech pak vznikají disputace /a to často i velmi živé :-D/, zda-li již název článku nemá být ona nesprávná varianta, pokud je velmi, velmi rozšířená, ovšem s důsledným vysvětlením v úvodu, že je nesprávná... ale to už je jen spec. varianta tohoto přístupu). S pozdravem Reo + | 10:17, 16. 8. 2006 (UTC)
  • ) Díky za odkaz, necháme to tak, jak to je, doplnil jsem do 1. odstavce informaci o jménu. Jinak díky za zprovoznění odkazu v mé diskusní stránce a přeju hezkou dovolenou!

--Sofronka 12:46, 16. 8. 2006 (UTC)