Diskuse:Booleova algebra

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Co je špatného na tabulce? Glivi 17:43, 2. 5. 2007 (UTC)

Na tabulce by asi nic nebylo, ale to co tam je je infobox --Li-sung 17:49, 2. 5. 2007 (UTC)
Jak správně podotkl Li-sung, není to tabulka, ale infobox. Z toho vyplývá například to, že svislá čára uprostřed je roztrhaná: v momentální implementaci není žádný důvod, proč by měla být zarovnána do přímky, takže není (to, obávám se, není problém tohoto užití, ale patrně samotné implementace oněch infoboxových šablon). „Bez ladu a skladu“ versus IMHO zneužití infoboxu je očividně věcí názoru. Pokud máte nápad na lepší formátování, jen do toho. Pro mě za mě třeba tabulkou, i když na zobrazení seznamu axiomů nevidím nic tabulkovitého (a na jeho zobrazení formou seznamu tedy nevidím nic špatného), rozhodně ale ne ošklivým infoboxem se zmenšeným písmem a vyfloatovaným někam stranou pro něco, co je základní podstatou článku.
Na vysvětlení „podivný dolní index vhodně zmenšuje text“ nesouhlasím s jediným slovem: „vhodně“. Tak třeba u mě momentálně tabulka vypadá takhle. Zrak mám docela dobrý, ale přesto bych si dovolil s takovým řešením nesouhlasit. O sémantické vhodnosti dosahovat zmenšení písma pomocí dolního indexu pak ani nemluvě.
--Mormegil 20:29, 2. 5. 2007 (UTC)
Dobře, tak tedy revertujte, když je podle vás současný stav tak špatný. Na formě seznamu skutečně nic zlého není, ale tabulka (nebo infobox, já v tom skutečně tak velký rozdíl nevidím) je určitě přehlednější, na pohled hezčí (to je samozřejmě věc názoru), navíc umožňuje sdružit do řádků logicky související axiomy. Pokud tedy vadí skutečnost, že je použit infobox, zkusím to, až budu mít čas, přeformátovat do regulérní tabulky. Ale co jiného je infobox než tabulka (posunutá doprava)?--Glivi 21:06, 2. 5. 2007 (UTC)