Diskuse:Bod G

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mimochodem, teprve teď mě napadlo, není v češtině podstatně častější označení bod G (viz také interwiki) a nemělo by heslo být primárně tam? --Malý·čtenář 14:30, 13. 4. 2005 (UTC)

Myslim, ze tohle je uplne jedno. Ale oznaceni plnym jmenem, nikoli jen zkratkou se mi zda lepsi. (Mimochodem, ted me napadlo, ze asi jeste nemame stranku JZD :-) ). [Miraceti]

No, IMO to podstatné je - někde by na na to mělo být i pravidlo. V jyxu Gräfenbergův bod 0 (!!!), Grafenbergův 159, bod G 6837 a anglicismus G bod 3943. To už snad přesun ospravedlňuje. (Ale než k němu dojde, přišlo mi jako zbytečná práce opravovat redirecty, když všechno může být jinak, Mormegile.) --Malý·čtenář 15:24, 13. 4. 2005 (UTC)

IMHO je správné, aby se to jmenovalo plným odborným názvem Gräfenbergův bod. Že to laická veřejnost zná pod kratším názvem, to je jiná věc. Však to přes redirect taky najdou a dostane se jim vzdělání už v nadpisu. :-)

— Egg 16:04, 13. 4. 2005 (UTC)

Budeme tu mit heslo "tryskac" jen kvuli tomu, ze "tryskove letadlo" nikdo normalni nerekne? --Miraceti 16:22, 13. 4. 2005 (UTC)
Jistě. Aby to každý našel. --Li-sung 18:19, 13. 4. 2005 (UTC)
Není ta debata zbytečná? Pokud fungujou redirecty, je úplně jedno jak se článek jmenuje. Na druhé straně si myslím, že původní článek by měl mít vždy úplné jméno. Právě proto jsem zvolil Grafenbergův bod. -- Pastorius 21:27, 13. 4. 2005 (UTC)

"Tryskáč" je hovorový, tryskové letadlo normální encyklopedický popis. Jenže "Gräfenbergův bod" nepoužívají ani odborníci. Viz Diskuse:Jomkipurská válka: i kdybychom se stokrát shodli na tom, že některé jméno je nejlepší, encyklopedie ho nemá zavádět navzdory stávajícímu úzu. --Malý·čtenář 09:39, 14. 4. 2005 (UTC)

Zpochybněno[editovat zdroj]

Po přečtení [1] jsem si přečetl i en:G-Spot a zásadní rozdíl v obsahu nejde přehlédnout. Miraceti 4. 1. 2010, 16:26 (UTC)

V aktuálním čísle týdeníku Reflex je článek J. X. Doležala, pojednávají o tomto problému a author kromě presentace svých názorů na věc cituje i odpověď jakéhosi sexuologa (problém je v tom, že detaily jsem zapomněl, čta článek zcela náhodně dopoledne v kavárně), který vysvětluje, že "bod G" je populární označení pro koncovou část klitorálního komplexu, kde je většina žen nejvzrušivejší, ale něco "Gräffenbergův bod" ve smyslu anatomickém neexistuje - neliší se od okolí hustotou počtu nervových zakončení apod. S tím, že pro medicínu to zas takový objev není. Ačkoliv nevím jestli článek, jehož author tam sice nechá zaznít hlasu odborníka, ale jinak si tam omílá svou, lze použít jako zdroj - a jde o populárně zaměřený časopis v nejhorším smyslu slova.
Taky v úvodu píše, že MUDr. Gräffenberg nic neobjevil, jen napsal studii o roli močové trubice v sexuálním vzrušení ženy.
Možná by se na celou věc měl podívat nějaký lékař--Zet (k|p) 13. 3. 2010, 23:31 (UTC)