Diskuse:Boží muka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Článku chybí uvedené zdroje informací. Jan.Kamenicek 20:57, 5. 7. 2006 (UTC)

Zdrojem informací je můj mozek.--Juan de Vojníkov 08:13, 8. 7. 2006 (UTC) Pokud na tom ale budete trvat, tak něco seženu, že jste to vy.--Juan de Vojníkov 08:14, 8. 7. 2006 (UTC)
Moje zkušenost mi říká, že mozek je jedno z nejméně spolehlivých záznamových médií :-), a proto bych přece jen poprosil o ty zdroje. Navíc předpokládám, že váš mozek také odněkud čerpal (jinak by to byl vlastní výzkum, který Wikipedie nepřipouští). Wikipedie:Dokonalý článek přímo uvádí, že článek má být dobře podložen a uvádět své zdroje. Velice děkuji. Jan.Kamenicek 23:52, 8. 7. 2006 (UTC)

Tak až to dopíšu, ještě to není hotové, jak jste si ráčil všimnout.--Juan de Vojníkov 10:39, 9. 7. 2006 (UTC)

Celý ten článek vypadá, jako by boží muka byla jen v Česku. To asi nebude to pravé ořechové. --Miraceti 19:26, 30. 8. 2006 (UTC)

Z mého pohledu je hlavně článek nedodělaný.--Juan de Vojníkov 19:31, 30. 8. 2006 (UTC)
Téma mě velmi zajímá. Těším se, až to dopíšete. Jan.Kamenicek 10:54, 31. 8. 2006 (UTC)
Zatím doplněna informace o božích mukách jen na Litvě. Mohl by někdo doplnit informace o božích mukách i v dalších zemích? --Kusurija 5. 6. 2009, 18:11 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Mohl by mi někdo zdůvodnit odebrání odkazů na články litevské a žemaitské Wikipedie? Děkuji. --Kusurija 10. 9. 2009, 17:08 (UTC)

Pokud se mrknete do historie hesla, uvidíte, že to odebral robot. Pokud se domníváte, že to je špatně, je třeba protestovat u jeho majitele. Jan.Kamenicek 11. 9. 2009, 17:43 (UTC)

Pro editaci interwiki prosím nezaměňovat s pojmem Svatyně! Prosím o navrácení interwiki [[bat-smg:Kuoplītstolpis]], [[lt:Koplytstulpis]], [[en:Bildstock]]a {{commonscat|Bildstock}} , nebo jste snad skálopevně přesvědčení, že Vaše reverty jsou správné a moje chybné? V tom případě žádám o zdůvodnění. Nejedná se jen o bota JAnDbot, kam jsem již protest napsal - zatím bez odezvy, ale i dalších uživatelů jako např. Podzemnik, anonym 212.171.178.35 a to nejen na české Wiki, ale i na litevské (ar Tamstos tikrai esate įsitikinę, jog Jūsų revertai yra teisingi o mano klaidingi? Tokiu atveju prašyčiau tatai išsamiau paaiškinti), německé (zde, zde), anglické (zde) atd. atd... Já se zatím opakovaných revertů pro obavy ze sankcí vzdávám, ale nechat to tak nemíním. Pokud se nápravy nedočkám budu to ventilovat Pod lípou nebo i jinde!--Kusurija 12. 9. 2009, 17:20 (UTC)

S boty a s interwiki je vždycky potíž, pokud jde o pojmy, které se různé překrývají a v každém jazyce mají jiný obsah. Zkuste tady v diskusi problém nějak zanalyzovat a navrhnout komplexní řešení, jinak se nehneme z místa. --ŠJů 12. 9. 2009, 18:00 (UTC)
Jak jsem již psal výše, nejedná se jen o boty, ale i o kolegy wikipedisty, kteří tvrošíjně lpí na svém nebo cizím omylu a revertují opravené chyby. Podle mě je to vandalismus daleko většího kalibru, než drobné nedorozumění, (způsobeného ne mojí vinou, ale neznalostí kolegy), za které jsem byl zvandalizován já. (Tím si nestěžuji na to , že jsem byl zvandalizován, ale předkládám to k porovnání). U JAnDbota jsem nechal návrh na utvoření šablony pro tyto účely, která by blokovala editace botů v těch jednotlivých případech, kde se botům nedaří a vkládají chybně interwiki nebo je chybně odmazávají. (blbne mi PC, omlouvám se, že nemohu dokončit myšlenku) --Kusurija 13. 9. 2009, 17:36 (UTC)
Ukládám odmazaný text, snad jej někdo použije. == Externí odkazy na b.m. v jiných zemích ==

Na Litvě[editovat zdroj]

Protože je tato stánka litevsky, vysvětlení: používejte "kitas puslapis" (100 x další obrázky) a také klik na: II DALIS → stogastulpiai (b.m. se stříškou); koplytstulpiai (b.m.-sloupky); daugiapakopiai koplytstulpiai (pagodovitá b.m.); koplytėlės (b.m.); Ką rūpintojėliai pasakoja(co vypravují skřítci-služebníčci); Pagerbtieji medžiai. Koplytėlės ant medžių (b.m. na stromech)(ve sloupku Stulpai ir koplytėlės)
Mediniai kryžiai (dřevěné kříže); Kryžiai su koplytėlėmis (kříže s b.m.); Kryžiai su karūnomis (saulutėmis, kryželiais ir kt. viršūnėmis)(kříže s diadémy (sluníčky/železná, kovaná/ křížky a j. vrcholkovými ozdobami); Daugiakryžmiai paminklai (mnohakřížové památky); Kryžiai su kančios įrankiais (kříže s nástroji utrpení); Mažosios Lietuvos krikštai (!tento odkaz nefunguje! - a je to škoda, to jsou unikátní památky m. j. v Nidě!); Geležiniai (kaltiniai) kryžiai (železné(kované) kříže); Akmeniniai antkapiai (kamenné náhrobky (- už trochu mimo téma));(ve sloupku Kryžiai) a neopomeňte u každé z těchto klikaček se tlačítkem "kitas puslapis" proklikat ke všem dalším obrázkům. (upozornění: pokud použijete klikačku "English" zůstanete ochuzeni o mnohé z nejhodnotnějších fotografií!)

Zděná boží muka na Křížové cestě v Žemaitské Kalvárii

externí odkaz (dole pod článkem) na přehled božích muk v ČR je nějak out...