Diskuse:Bořek Šípek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Mojmir Churavy v tématu „Nevhodná formulace

Opravdu musí být slova jako emigrace a interiér odkazy na samostatné články? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 147.230.1.227 (diskuse)

Mnoho externích odkazů[editovat zdroj]

Článek má, myslím, přehršel externích odkazů. Šlo by místo jejich uvedením v této sekci zapracovat jejich obsah přímo do článku a pak na ně – jako na referenci – odkázat? --Jan Polák (diskuse) 15. 3. 2014, 21:27 (UTC)

Zdravím pane kolego, díky za připomínku, jsem tu nový a dám na rady zkušenějších: pokusím se některé odkazy "přetavit do referencí". Na okraj jen několik poznámek:
  • K Bořkovi Šípkovi jsem se propracoval přes heslo René Roubíček, které jsem se (jako wiki-greenhorn) pokusil nějak uchopit a zpracovat (a nebylo to jednoduché).
  • A mimochodem heslo Bořek Šípek mi v začátku mého působení zde na wiki posloužilo i jako "odrazový vzor" pro zpracování hesla Miluše Roubíčková (a moc jsem se na tom naučil)
  • Ještě jednou díky. Mojmir Churavy (diskuse) 16. 3. 2014, 09:06 (UTC)

Nevhodná formulace[editovat zdroj]

V kapitole Realizované projekty, v odstavci 2015:
Domnívám se, že formulace "srdce ... které chvíli za vlády Václava Havla viselo" není vhodná.
1. Srdce jistě nad Hradem viselo déle než chvíli, například "nějaký čas".
2. Václav Havel nikdy nevládl, nebyl vládcem, ale prezidentem. --HeruGil (diskuse) 14. 2. 2016, 16:00 (CET)Odpovědět

Dobrý den, máte plnou pravdu, formulace o "srdci" je nevhodná. Nahradil jsem ji tedy takto: "Čajový hrnek má místo ouška srdce. To je podobné symbolu srdce, které bylo nějaký čas umístěno "nad Pražským hradem" v době, kdy byl Václav Havel prezidentem." Takže Vám /Tobě ještě jednou děkuji za upozornění. Nějak jsem to tenkrát v zápalu editací přehlédl. Mojmir Churavy (diskuse) 15. 2. 2016, 12:39 (CET)Odpovědět