Diskuse:Bitva u Aspern a Esslingu

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Návrhy úprav[editovat zdroj]

Tak konečně jsem se dostal k tomu to sepsat:

  • rozdělit některé dlouhé odstavce (např. v sekci Essling)
  • upravit odkazy: článek je to dlouhý, takže zopakování např. jmen generálů později v textu neuškodí (ale s mírou)
  • pozor na odkazy na rozcestníky, je jich tu povícero (např. dokud francouzské _jednotky_ nevytlačí z obou vesnic, jednotka může být třeba i milimetr a hodina): zapni si v Nastavení -> Udělátka Zvýrazňovat odkazy na rozcestníky (oproti odkazům na přesměrování jsou odkazy na rozcestníky v _článcích_ skoro vždy špatné, jako jediné místo, kam se hodí, mne napadá použití šablony {{Různé významy}})

Rozsah, obrázky, kategorie i infobox vypadají v pořádku. Hlavním problémem článku tak zůstávají řádkové reference, viz Wikipedie:Reference. Po doplnění referencí a pár drobných úpravách to klidně může být Dobrý článek. Máš-li nějaké dotazy, ptej se. S pozdravem --16. 2. 2014, 11:52 (UTC), Utar (diskuse)

Díky za poznámky, ale momentálně nemám tu knihu.....Ale v úterý ji seženu a doplním reference. Díky za odkaz na udělátka. Díky za tu poznámku s generály, to by mě nenapadlo. A s dobrým článkem jsem při rozšiřování vůbec nepočítal, ale mým uším to zní jako dobrá hudba. Každopádně díky za připomínky a přeji pěkný zbytek dne.--Konvalín (diskuse) 16. 2. 2014, 13:36 (UTC)
  • Polohy objektů/obcí: např.cituji: "na které ležela vlevo vesnice Aspern, a nalevo Essling" - jednak uvádíte, že obojí je nalevo/vlevo, čili to není žádné odlišení (zřemě se jedná o překlep v jednom z nich). Z věty/vyjádření není jasné, kde stojí pozorovatel, čili co je pro něj vlevo/vpravo. Lépe tedy označit jednoznačně: na východ - na západ, případně (také/nebo) proti proudu (čeho) - po proudu. Velmi dobré by bylo dát třeba ve formě reference odkaz na (elektronickou) mapu se zeměpisnými souřadnicemi (GeoHack) kardinálně důležitých bodů (např. poloha zmíněných vesnic, poloha bojiště, poloha pontonového mostu) pokud je znáte. --Kusurija (diskuse) 22. 2. 2014, 11:41 (UTC)
Pro odkaz na mapu, která si bere souřadnice z textu článku, tu existuje přímo šablona: {{Mapa souřadnic}}, ač má zatím ještě problémy se zobrazováním popisků (viz tamější diskuze). --22. 2. 2014, 11:54 (UTC), Utar (diskuse)
Děkuji za doplnění/upřesnění
Dokončit opravy gramatických chyb (pozor na příčestí). --Kusurija (diskuse) 22. 2. 2014, 12:13 (UTC)
Knihu jsem ještě nesehnal, promiňte, dělám co můžu, snad to brzo bude. Děkuji za pomoc--Konvalín (diskuse) 22. 2. 2014, 12:41 (UTC).