Diskuse:Bitva o Francii

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Důvod upravit: Text je na mimořádně nízké kvalitativní úrovni pokud jde o předání fakt. Fascinují mne obsáhlé pasáže o prolamování Maginotovy linie, když ta neměla v konfliktu prakticky žádný význam. Naproti tomu důležité boje v oblasti střední Francie nejsou zmíněny vůbec. Ani jinak to není lepší než úvod, který vůbec nebyl schopen čtenáři sdělit podstatu německého plánu (přestože byl úspěšně proveden!!!) Cinik 13:22, 2. 4. 2006 (UTC)

jo s tim souhlasím, myslel jsem jenom, že to upravit se vztahovalo na to, aby se předělal surovej text, o tom, že ten text chce dopracovat nemůžu být ani řeč, to je jasné :-) --Chmee2 13:46, 2. 4. 2006 (UTC)

Prosím, mohl by mi někdo z přítomných taktiků vysvětlit následující vojenský manévr:

"...Zbytky francouzských vojsk na Maginotově linii a v Lotrinsku se zoufale bránili, ale přesto byli obklíčeni tankovou armádou generála Guderiana. Když se pokusili o protiútok, byli téměř okamžitě obklíčeni..."

Není mi zcela jasné, jak se znovuobkličuje stále obklíčená nepřátelská jednotka :-) --Krivo 13:51, 27. 6. 2006 (UTC)

To jsem jakžtakž opravil, našel jsem tam ještě jeden takový nesmysl. Mimochodem, neznám důvod, ale "dobýt" se skutečně píše s tvrdým y :) — Timichal • 13:53, 27. 6. 2006
Děkuji za upozornění na pravopis. Opět bylo na čase zopakovat si vyjmenovaná slova :-) http://www.ujc.cas.cz/poradna/odpo.html --Krivo 14:13, 27. 6. 2006 (UTC)

Pracuje se[editovat zdroj]

Vložil jsem zde šablonu pracu je se. Mám v plánu tento článek úplně předělat (vymazat dosavadní text) a také prodloužit. Období 2. světové války sice znám, ale nejsem expert. Každá pomoc se vítá. --Vedros88 29. 9. 2008, 18:46 (UTC)

Hotovo. Článek je přepracován a prodloužen. Časem dodělám sekci kapitulace a popřípadě přidám zdroje. Mažu šablonu upravit. Pokud budete mít s tímto článkem potíže, napište mi to buď sem nebo na mojí diskusní stránku. --Vedros88 4. 10. 2008, 20:20 (UTC)