Diskuse:Béčkový film

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Me se to nejak nezda. Nevim jak v Americe, ale u nas se "beckovym filmem" rozumi nejaky slabsi/jednodussi film bez ohledu na rozpocet. Ale nejsem schopen dodat zdroje. --Jx 19. 9. 2011, 17:43 (UTC)

Nicméně první béčkové filmy se začaly natáčet v Americe, tedy pokud se nemyslí různé experimentální školy, kde se dá říct co film to béčkový (hold inovativní školy). Prvně byly považovány za béčkové filmy ty nízkorozpočtové, které kladly důraz především na umění (a ani vysoký rozpočet nepotřebovaly). S Vaším výrokem nesouhlasím, stačí se podívat na různé festivaly. Zde se promítá mnoho nízkorozpočtových filmů (např. z "dílny" filmových studentů) a tudíž béčkových, i když kvalita filmu z pohledu obsahu je mnohdy lepší něž v áčkovém filmu. Tedy slabší či jednodušší bych určitě neřekl, spíše osobitější s důrazem na filmové umění. ---- ☃ Draffix 20. 9. 2011, 18:54 (UTC)
Myslím, že ta původní wikidefinice (tedy asi Vaše Draffixi) nebyla úplně přesná, odpoledne jsem to trochu přepsal. Jx má pravdu, že béčka jsou z definice špatný komerční typizovaný brak (ale můžou mezi nimi být i dobré kusy) a to co máte na mysli jsou nezávislé filmy. --marv1N 20. 9. 2011, 19:12 (UTC)