Diskuse:Areál (biologie)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jaká tvrzení je třeba doložit?--Juan de Vojníkov 22:39, 5. 5. 2008 (UTC)

Ahoj, to nevím, ale tuhle šablonu všichni strkají do článků, které nejsou ocitované. A tenhle nemá ocitované nic. Asi s tím nesouhlasíš, že? --Vojtech.dostal 14:06, 6. 5. 2008 (UTC)

Souhlasím. Nemá ocitované nic. Jenomž pro mě je tahle šablona likvidační. Byl bych radši, kdyby tam byla šablona šablonachybý zroj. Protože tam není, tak se ptám, co mám ozdrojovat. Jako těch článků je 95%, budeš všude vkládat tuto šablonu?--Juan de Vojníkov 22:19, 6. 5. 2008 (UTC)

Alespoň takhle dlouhé články by si to podle mě zasloužily. Ztotožňuji se s názorem šjů, pod lípou 10.1. 2008 (predposledni prispevek v teto kapitolce) - cituji Šablona je užitečným upozorněním i pro čtenáře a pokud nikdo článek v tomto místě nedoplní a nezdokonalí, může být šablona plně funkční a plnit svou úlohu třeba i po řadu let, aniž by byl důvod situaci nějak urgentně řešit..
Byl bych velice nerad kdyby ta šablona zlikvidovala tento článek. Mysláím, že by stačilo i doplnit sekci "literatura", popřípadě také orefovat "faktické věty" - jako "Příkladem disjunktivního areálu je areál modřínu opadavého (Larix decidua), který se vyskytuje převážně v Alpách, ale také částečně i v jiných horách.", "Jedná se například o kopřivu žahavku (Urtica urens), mák vlčí (Papaver rhoeas) či koukol polní (Agrostemma githago) zavlečené na na dnešní území České republiky v prehistorii.", a podobně. --Vojtech.dostal 06:33, 7. 5. 2008 (UTC)

Zdravíčko, přijde mi nesprávné propojení tohoto hesla s "anglickým heslem" habitat. Respektive z anglického habitat to vede sem na areál, ale z českého areálu se dostanu zpátky správně na "range". Hedge Sparrow (diskuse) 23. 11. 2013, 21:32 (UTC)