Diskuse:Anarchoprimitivismus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobry den V.B.,

"Primitivisté chtějí skončit s civilizací a vrátit se k životu v divočině." Toto je silne tvrdenie. Ak je pravdive, potom nevidim dovod tu uviest knihu "Koncept kontinua". Ani anglicka verzia stranky ju nema uvedenu. Je Jean Liedloff primitivistkou? Aky je dovod, ze Ste tu uviedli spominanu knihu? Citali Ste ju?

Dakujem za odpoved

Daniel

"Primitivisté chtějí skončit s civilizací a vrátit se k životu v divočině." je pravda a není to vůbec silné tvrzení, viz en:John Zerzan alias nejradikálnější myslitel všech dob. Jinak jak je to sakra související s Koncept kontinua??? Uveďte souvislost, jinak mažu, žádnou jsem nenašel. To, že by Jean Liedloff byla primitivistka jsem vůbec nenašel... --Elm 25. 10. 2009, 09:32 (UTC)
Nemyslim si, ze Liedloff je primitivistka. Wolff ci Sahlins take nejsou primitiviste... ale vsichni tito autori jsou inspiraci primitivistu, o cemz je mozno se lehce presvedcit na Google.V.B. 26. 10. 2009, 22:42 (UTC)

Citala som ju, Daniel[editovat zdroj]

Ta knizka hovori velice vymluvne o zpusobu zivota jihoamerickeho indianskeho kmene z pohledu navstevniku z civilizace, a pak zvl. o tom, jak tito lide vychovavaji deti. Kniha mela vliv na kritiky civilizace a na rodice, kteri se snazi deti vychovat "do zivota" a ne do sluzby imperia. Pridam link. Myslim si, ze je dobre mit na teto strance priklad, ktery neni jen teorie! :-)V.B. 24. 10. 2009, 19:29 (UTC)