Diskuse:Albumin

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

@ Zanatic: napište, pane kolego, čemu nerozumíte, a já se to pokusím trochu zlidštit. --Bodlina 10:02, 25. 4. 2006 (UTC)

To patrilo predpokladam mne... Mam docela problem s jazykem, v clanku se uziva velmi odborna terminologie, odkazy jsou velmi nejasne.
Příklady: zbytek je v intersticiu, Směnitelný pool, přes hematoencefalickou bariéru, Koloidní osmotický tlak, [[trijodthyronin|T<sub>3</sub>]], [[thyroxin|T<sub>4</sub>]] (pro laika naprosto nepochopitelné odkazy, velmi bych se divil, kam jsem se to dostal)
Pokud je možno použít lidštější jazyk, přimlouval bych se. Problémem také je, že výše uvedené příklady nejsou wikifikovány. --Zirland 10:09, 25. 4. 2006 (UTC)
No jo no, asi jde vidět, že základ je moje práce na cvičení z biochemie :S. No, s těma hormonama nic moc nenadělám, to se jinak nejmenuje. Tak maximálně můžu zrušit ty zkratky, ale na trijodthyronin na wikipedii článek stejně není. Koloidní osmotický tlak můžu wikifikovat, ale do fyzikálního vysvětlení toho, co to je, bych se osobně nepouštěla. Na h. bariéru hodím link a časem snad něco sesmolím. Jak se řekne česky intersticium...hmm, zkusím to najít. Se směnitelným poolem asi nic nenadělám, to je termín. Zkusím to nějak vysvětlit. Takže tak, no. --Bodlina 10:15, 25. 4. 2006 (UTC)
Věřím, že časem budou k daným termínům i články a ty mnoho osvětlí (vlastně si myslím, že k mnohým už i jsou, bude potřeba prolinkovat, až bude čas, půjdu pomoci a dohledávat). Pro laiky jak věřím, je nejdůležitější jazyk a hlavně jasná úvodní definice a v tom Bodlině věřím, že to spravý :). S pozdravem Reo + | 10:24, 25. 4. 2006 (UTC)