Diskuse:Albrecht Braniborsko-Ansbašský

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Albrecht jak dál?[editovat zdroj]

Jmenoval se skutečně A. Hohenzollernský? Já dělal stránku Velmistři řádu německých rytířů podle de:, tam je uváděn jako Albrecht von Brandenburg tedy Braniborský. - - - Mimochodem, existuje i článek o řádu samotném ale s velkým N. -jkb- 07:31, 24. 6. 2005 (UTC)

Albrecht Braniborský určitě není špatně, nejsprávněji je asi Albrecht von Brandenburg - Ansbach. S rozrodem Hohenzollernů (i dalších knížat) jsou vůbec problémy. Zdraví Di - (přesunuto z mé stránky, -jkb- )

Jo, asi problém. Němci ho mezitím přejmenovali na Albrecht von Brandenburg-Preußen, bez Ansbachu. Já takové věci nechci moc rozhodovat, české názvy panovníků atp. je spíš má slabina, nechám rozhodnout jiný, jen bych to rád sjednotil (tedy název tohoto článku a Albrechta pak tam kde se vyskytuje). Já už mám potíže s rozhodnutím je-li to A. Braniborský nebo A. z Braniborska. -jkb- 10:29, 24. 6. 2005 (UTC)

Z Braniborska nebo Braniborský je totéž, první je jen otročtější překlad z němčiny. Dejte tam prosím Albrecht Braniborský, tím se rozhodně nedopustíte chyby. Z rodu Hohenzollernů pocházel, takže Hohenzollernský byl jako byl například Josef II. Habsburský, což se běžně rozhodně neuvádí. Di

Tak pardon, kolegyně má pravdu. Albrecht Fridrich Hohenzolernský vládl až později, nějak jsem přehlídl data jeho vlády. Občas dělám šoky :-))) --Kirk 21:27, 24. 6. 2005 (UTC)