Diskuse:Akcie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Obhajoba anonymních akcií mi připadá jednostranná a kromě toho neuvádí, že vlastní problém je povinnost akcie registrovat. Ale nevyznám se v tom tolik, abych to uměl napsat. --Sokoljan 19. 6. 2011, 13:54 (UTC)

Je to opravdu hodne nevyvazene, hazim tam prislusnou sablonu a treba to nekdy ucesu. --Jklamo 19. 6. 2011, 17:50 (UTC)

Souhlas, je to opravdu hodne nevyvazene --Honza

Závadný text jsem odstranil. --Jvs 8. 4. 2013, 10:05 (UTC)

Akcie ve světě[editovat zdroj]

Pokud vím, tak se akcie společností ve světě už vůbec netisknou, nýbrž se pouze elektronicky zaknihovávají na účtech u bank. V článku zcela chybí něco o světových akciových burzách (NYSE, Londýn, Frankfurt atd.) a o tom, že tam dnes probíhají obchody ve velmi vysokých objemech a závratnou rychlostí. Nejsem na to odborník, ale tento článek možná jakž takž zobrazuje stav v Česku, ale rozhodně ne na velkých trzích. --Zbrnajsem (diskuse) 25. 12. 2013, 23:54 (UTC)

Nemohu jinak než znova napsat, že mj. kapitola "Podoba listinných akcií" mi připadá jako vzpomínka na 19. století nebo tak asi do roku 1960. Dnes už snad vůbec nikdo nevlastní platné akcie velkých společností jako listiny. A dividendy se, pokud jsem to správně četl v jiných zdrojích, nevyplácejí na předložení kupónů, nýbrž jsou vypláceny přes banky na základě vlastnických výkazů. Dnešní rychlost toho všeho prakticky vylučuje jiný postup. --Zbrnajsem (diskuse) 3. 1. 2014, 20:45 (UTC)