Diskuse:Adopce na dálku

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Svenkaj v tématu „Kritika projektů - nesouhlas s neozdrojovanými formulacemi

Dovolil jsem si odstranit šablonu Vlastní výzkum z článku. Informace v článku mají v drtivé většině původ v uvedených externích odkazech, naprosto mi tedy není jasné, proč by mělo jít o vlastní výzkum. --Cinik 21. 10. 2008, 14:10 (UTC)

http://www.sponsorachild.org.uk/different-uk-child-sponsor-charities ? --BozMo 17. 3. 2010, 18:21 (UTC)

Kritika projektů - nesouhlas s neozdrojovanými formulacemi[editovat zdroj]

Článek je nevyvážený především v části Kritika. Z vlastní zkušenosti (Diecézní charita Hradec Králové, podpora dětí v Indii) vím, že prostředky jsou především využívány na podporu vzdělání dětí. Nechápu proto neozdrojované argumenty (zdroj je nedostupný!!!) této části:

V části "Kritika dopadů na rodiny příjemců pomoci a komunity, v nichž žijí" - rodiče jsou snad nešťastni z toho, že jejich dítě dosáhne vzdělání? Pokud jde o část "Kritika administrativní náročnosti projektů", 10% nákladů mi nepřijde extrémní - dostávám za ně jako protihodnotu pravidelný písemný styk s podporovaným dítětem, jehož znalost cizího jazyka je nulová nebo chabá; současně dostávám roční zprávy, jak byly moje peníze pro konkrétní dítě použity a jak dítě prospívá ve škole (hlavní cíl). Jistá administrativa je též třeba, má-li se vyhledat solidní sponzor, který bude podporovat dítě několik let. S klamáním sponzorů jsem se v Indii nesetkal, zda existuje v jiných zemích, nevím.

Celkově činí tato kapitola na neznalého problematiky dojem, že je lépe se tomuto druhu sponzoringu vyhnout, s čímž naprosto nesouhlasím.--Svenkaj (diskuse) 18. 12. 2018, 22:36 (CET)Odpovědět