Diskuse:42 (odpověď)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jestli se mohu ozvat, podle mě je "Odpověď na otázku života, vesmíru a vůbec" širší téma, než pouze jeden z aspektů knižní série. Navrhl bych článek předělat na formu podobnou tomu na anglické wikipedii, protože se řadí mezi další podobné věci. --Mashaunix 28. 1. 2010, 20:57 (UTC)

Pokud bys chtěl článek rozšířit o další fráze té knihy, případně rozšířit odstavce o 42, to je OK, jenom by to chtělo samozřejmě přejmenování článku a opravu šablony. Jestli ale myslíš nějaké další úvahy o životě a vesmíru bez vztahu ke knize, to už bylo spíše na jiný článek. --Ladin 29. 1. 2010, 07:55 (UTC)
Otázka-návrh Mashaunixe opravdu má dva aspekty. K prvnímu: myslím, že pod názvem „Odpověď na otázku života, vesmíru a vůbec“ nebude nikdo hledat něco jiného než pojednání o problému definovaném v knižní sérii. K2: Samozřejmě lze pomýšlet na sloučení, na anglické Wikipedii to sloučili, ale nemyslím, že se jim to nějak povedlo, protože Odpověď a vše s ní spojené zabírá přes půlku obecného článku Fráze z Průvodce (což bych přinejlepším označil za nevyváženost, i když přesné důvody sloučení neznám). --marv1N 29. 1. 2010, 14:30 (UTC)

Chtel jsem stranu sloucit do Seznam pojmů, osob a vynálezů ze Stopařova průvodce po Galaxii, asi byla ma chyba otevirat DoS. Zdalo se mi ale, ze ani ke slucovani neni vule -- predkladam zatim tuto ideu tady na posouzeni. Franp9am 23. 10. 2010, 23:36 (UTC)

Na teto strance se v diskusi o smazani nekolik lidi (urcite prinejmensim Marek Genius) vyslovilo pro muj navrh kdyz uz neslucovat stranku, tak prinejmensim ji prejmenovat na vhodnejsi encyklopedičtější název 42 (odpověď) anebo (spíš) Základní otázka života, vesmíru a vůbec. Argumenty pro (cituju M. Genia): clanek nepojednava jen o odpovedi, ale i otazce, a na dva clanky neni dost materialu. Zaroven heslo pusobi (podle meho nazoru) mnohem encyklopedicteji. Prosim komunitu o vyjadreni, zrejme tady doslo ke sporu s Marv1Nem, ktery muj presun vratil do temer puvodneho nazvu. Franp9am 24. 10. 2010, 23:20 (UTC)

Ano, těch několik lidí byli jmenovitě Marek Genius a pak tam byli tací (jmenovitě marv1N), kteří doporučovali další diskusi o názvu. To, že v článku je oboje, jak odpověď tak otázka, neznamená, že si náhodně vybereme jednoho z toho a tak to potom nazveme. Ta odpověď, tj. 42, je mnohem podstatnější než vlastní otázka, proto také bych nebyl nijak zásadně proti Vašemu prvnímu návrhu (a zároveň bych byl proti návrhu druhému). Jinak pokud chcete něco přesunout (a předložit to komunitě k posouzení) je dobré užít {{přesunout}}, podobně, když něco chcete sloučit tak {{sloučit}} (i když v diskusi o smazání bylo spolehlivé dokázáno, že sloučení tohoto článku je nesmysl). --marv1N 25. 10. 2010, 10:56 (UTC)
Dobre, pokud si spravne pamatuju, i Marku Geniovi se nazev 42 (odpoveď) zdal lepsi nez soucasny. Pokud je to pro Vas prijatelne, presunte to prosim -- nemyslim, ze se najde jeste nekdo jiny komu by to vadilo. Franp9am 25. 10. 2010, 14:36 (UTC)