Diskuse:Železniční trať Jindřichův Hradec – Nová Bystřice

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Podívejte se na WP:VAS WP:REF[editovat zdroj]

Podívejte se na WP:VAS WP:REF ... reference "Šatava" --W.Rebel 29. 8. 2010, 19:58 (UTC)

z článku kam socialistický režim neměl chuť pouštět více lidí ... trať byla pro veřejnost i za komančů otevřena až do Nové Bystřice bez omezení --W.Rebel 6. 9. 2010, 17:16 (UTC)

Jasně, nicméně podle Šatava, J. Jindřichohradecké úzkorozchodky zde probíhaly přímo ve vlacích kontroly Pohraniční stráží a časy jednotlivých spojů byly prakticky nevyužitelné. Více viz str. 24–25 tamtéž. --Harold 6. 9. 2010, 17:27 (UTC)
Tyto kontroly probíhaly ale na trati Dačice-Slavonice, pomyslnou čarou byla silnice až za N. Bystřicí na jih, z N. bystřice podél vpravo tratě k rybníku Osika a pak od Osiky na východ, jižně od silnice na Klášter (tam v klášteře točili jednoho Zemana) a dál na Slavonice. Perlička je, že klášter v Klášteře kde točili Zemana byl přístupný (než začal padat na hlavu) i bez kontroly dokladů. Trať z N.Bystřice byla z kontrol vyjmuta, pokud nebyl zátah na narušitele. Perličkou bylo když "horliví" záklaďáci kontrolovali u občerstvení na hrázi holky v plavkách a chtěli po nich občanku. Pak jim zmenčili perimetr a za silnici nesměli. Vlaky jezdily tak, aby se ráno dalo jet z kempu na výlet do J. Hradce a odpoledne zpět. --W.Rebel 6. 9. 2010, 17:47 (UTC)
Já jen uvádím to, co je napsané v literatuře. Hlídka prý nastoupila v Hůrkách nebo v Albeři a zkontrolovala ten jeden vagón... Ohledně časů a spojů, pro turisty těžko využitelné to asi bylo hlavně v 70. letech, jak je v publikaci uvedeno (jízdní řady bohužel nemám k dispozici). Jinak klášter v Klášteře byl zbourán v roce 1959, viz [1]. --Harold 6. 9. 2010, 18:17 (UTC)
Jo, pravda, to byl kostel v Klášteři, později byl opraven. Loc: 49°1'23.393"N, 15°9'30.787"E --W.Rebel 6. 9. 2010, 18:29 (UTC)

Obsah článku[editovat zdroj]

Článek se jmenuje Železniční trať Jindřichův Hradec - Nová Bystřice tedy by se měl týkat traťe jako takové. Historie a popis traťě jsou v článku Ok, vozový park je více věcí provozovatele Jindřichohradecké místní dráhy. Samozřejmě pokud by druhý článek o provozovateli nebyl tak by to bylo jiné. --W.Rebel 8. 9. 2010, 13:28 (UTC)

K článku o trati patří dle mého také to, co na ní jezdilo/jezdí. Proto jsem zde (pravda, po určitém rozvažování) zařadil tuto sekci (obdobnou mají na de:, pouze o něco kratší, stejně jako celý článek), která je pouze stručným výtahem části o vozovém parku v publikaci od J. Šatavy. Článek Jindřichohradecké místní dráhy se má primárně týkat JHMD jako firmy, tedy třeba i v podrobné formě jejich vozového parku (viz de:). Vozový park před převzetím obou tratí JHMD by tak nebyl vůbec popsán, proto je stručně nastíněn tady. --Harold 8. 9. 2010, 17:21 (UTC)
Po určitém zvažování lze akceptovat, jen mě zaráží ta odvolávka na de:wikipedii, česká hlava je míň než německá abychom se museli řídit německými články? Deutschland, Deutschland über alles? --W.Rebel 8. 9. 2010, 19:36 (UTC)
Samozřejmě, zvlášť v případě, kdy je člověk po předcích z 1/16 Němec. :-)) Ale vážně, uvedl jsem to jen pro srovnání, z německého článku jsem jinak při tvorbě vůbec nevycházel, i když jsem se na něj díval. --Harold 8. 9. 2010, 20:33 (UTC)