Diskuse:Španělská občanská válka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Výrazně ovlivněno článek na španělské wikipedii, chronologie na spanělské wikipedii, konečný seznam stran a jejich kratké hodnocení je opsáno z anglická verze Španělské občanské války některé myšlenky k chronologii převzaty Anglick8 wikipedie - chronologie roku 1937 Vrba 20:42, 14. 1. 2006 (UTC)

Bude to chtít hodně přepracovat. Některé věci jsou líčeny podivně a u pár byla nekriticky přejata komunisticko-socialistická propaganda, prozatím jsem patřičně upravil alespoň ten propagandistický blábol s anarch. pučem v Barceloně (pokud by někoho zajímal o můj zdroj, je uveden pod článkem). Jinak vojenská stránka je poněkud odfláknuta, brzy ji začnu poněkud rozpracovávat. Každopádně ale děkuji Vrbovi za překlad, dané chyb jsem nevytýkal jemu, ale autorům, od kterých je převzal. On odvedl dobrou práci... Cinik 08:37, 15. 1. 2006 (UTC)


Malá změna nejedná se o republikánskou vládu nýbrž o komunisticky zvolenou vládu (republikánství je liberalismus) --Matrox700 (diskuse) 5. 9. 2012, 15:09 (UTC)

No jo levičáci (taky z části anarchisté) to jistě byli, nicméně Republikáni je zavedený název pro tuto stranu konfliktu. Název je odvozen od požadavku na zrušení monarchie a nastolení republiky nikoliv od hospodářské politiky. --Jenda H. (diskuse) 5. 9. 2012, 19:29 (UTC)