Diskuse:Španělská chřipka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Matej.volfik v tématu „Čísla v prvním odstavci

At si to Cinik nejprve ujasni ,pak teprve tu neco edituje. Bud vis ,nebo nevis. Na "pokud vim, se tu nehraje. Napr. PhDr. Vlastimil Vondruška,CSc. - Intimni historie.

Na ať si to oponent nejprve ujasní, se tu nehraje - vkladatel musí informaci podložit správnou citací. --Cinik 15. 5. 2009, 03:32 (UTC)
Na netu jsem našel v češtině pouze jediný článek, který toto tvrdí, a to je na str. českého rozhlasu, kde citují Vámi uvedenou knihu, ovšem Vondruška není lékař, takže jen od něho bych takovouto radikální informaci zrovna nebral. --Cinik 15. 5. 2009, 03:40 (UTC)

No tak asi budeme verit spise Cinikovi ,nez nejakymu chlapkovi kterej o tom napsal knizku. Cinik je totiz urcite lekar, zatimco Vondruska je pouze historik.

U mimořádného tvrzení se vyžadují mimořádné zdroje. Tvrzení, že se syfilis nazývala španělská chřipka (mimochodem, anglickojazyčné stránky na netu tuto teorii nepotvrzují vůbec, alespoň co jsem si stihl projít) k takovýmto řadím. Jednovětá neozdrojovaná poznámka historika v knize, která se primárně ani nezabývá syfilis takovým zdrojem bezesporu NENÍ. --Cinik 15. 5. 2009, 05:33 (UTC)

Netvrdim, ze by autor knihy nemohl udelat chybu, ale v teto chvili je to stale tvrzeni amatera Cinika proti tvrzeni profesionala historika. Neuvedeni zdroje hned zpocatku je moje chyba. Az do ted jsem neprisel na to jak tam referenci spravne vlozit. Hlavni problem spatruji v tom ,ze nekdo muj edit vymazal pouze na zaklade "pokud vim", kdyz existuje pomerne solidni publikace ,ktera me tvrzeni podporuje.

Která solidní publikace? Zatím jste žádnou nepředložil. Vondruška jí není, už jsem vysvětlil proč. --Cinik 15. 5. 2009, 07:52 (UTC)

Čísla v prvním odstavci[editovat zdroj]

Ahojte, prosím vás, může mi někdo vysvětlit, jak to je s těmi procenty v prvním odstavci? Na stránce Chřipka jsem našel, že bylo nakaženo asi 500 milionů lidí a zemřelo 100 milionů, což je 20% a to by měla být smrtnost, ne? Nechci to opravovat, protože nevím, jak to je správně, ale myslím si, že tohle je špatně. Díky, --Matej.volfik (diskuse) 2. 12. 2015, 19:24 (CET)Odpovědět