Diskuse:Řidič kamionu

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Považuji za nutné ponechání odkazů na známá česká komunitní internetová fóra z několika důvodů.

Osoby zajímající se o problematiku zde naleznou:

  • aktuální informace,
  • získají lepší představu o truckerech a jejich názorech s možnost zapojit se s nimi do diskuse.
  • získají možnost nalézt informace méně encyklopedického charakteru.

Btw: Nemohu se ztotožnit s názorem, že by měl být článek Trucker přejmenován na Řidič kamionu, jelikož Každý řidič kamionu nemusí být automaticky "Trucker" i když u velké části tomu tak skutečně je. To je dáno tím, že bez pozitivního vztahu k tomuto povolání u něj člověk dlouho nevydrží. Anglický název - Trucker se obecně používá pro osoby které svou práci žijí. Česky by se to dalo definovat jako kamioňáci-nadšenci, to se ovšem v praxi příliš nepoužívá, vzhledem k rozšíření anglického slova.

--JIP.cz 13. 7. 2009, 06:22 (UTC)

Problém vidím v tom, že naši řidiči kamiónů jsou Češi a ne všichni by souhlasili s tím, aby je někdo označoval nečeským slovem. ** A kromě toho, část našich řidičů kamiónů jezdí jen kratší trasy pouze zde po České republice, které nejsou srovnatelné s americkými či australskými vzdálenostmi - i z tohoto důvodu pokládám tento článek za poněku dost zavádějící --MiroslavJosef 15. 9. 2009, 15:17 (UTC)

Vzhledem k úpravě celého článku promazáním neověřených tvrzení a tím jeho změnou v subpahýl jsem přeložil některé hlavní části anglické verze, čímž se lehce změnila i samotná definice řidiče kamionu z neověřeného nadšence v čistý encyklopedický termín člověka živícího se prací řidiče.--JIP-cz 18. 9. 2009, 06:55 (UTC)

Doplnění údajů[editovat zdroj]

Věci které jsem doplnil do sekce Evropská unie pochází ze samotného nařízení EHS (Evropského Hospodářského Společenství) 561/2006 nikoli ES (Evropského Společenství) 561/2006.

AETR již v Evropské unii potažmo v Evropském Hospodářském Společenství neplatí.

Co se týče kolegy JIPs ackoli mam k nemu jiste vyhrady s jeho tvrzenim o Českých truckerech se přikláním, i Evropa je dostatečně velká a většina českých Truckerů nejezdi po České republice, ale ba naopak převážne mimo naši zemi. Nebo se vám zdá 3500 km ze Španělska do naší vlasti málo? A kde je další podstatná část řidičů, která jezdí až k Čínským hranicím, pokud i tohle se vám zdá býti za humnama, tak máte asi trošku zajimavou představu o vzdálenostech. Nicméně rozdíl mezi Evropou, Australii a Amerikou je hlavne v hustotě provozu, což se jaksik nedá srovnávat.

Každopádně souhlasím s tím, že Trucker je člověk, který má řízení kamionu jako životní styl, nikoli jako povolání.