Diskuse:Ďolíček

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Má to ovšem jednu drobnou vadu - ďolíček je v češtině úplně něco jiného než právě fotbalový stadion --MiroslavJosef 11:46, 2. 5. 2008 (UTC)

Nu až někdo napíše o něm heslo, je to nejmenší přesunout stadion na název s rozlišovačem... Jen mě nenapadá, co by v takovém článku o ďolíčku bylo :-) Navíc Slovník spisovné češtiny pro školu a veřejnost zná jen "dolíček" a ne "ďolíček". --Doktory 11:54, 2. 5. 2008 (UTC)

... jasně, ale to klidně spraví když tak 2. význam slova ..., pokud to někdy vůbec nastane --MiroslavJosef 11:57, 2. 5. 2008 (UTC)

Něco o původním ĎOLÍČKU: Dlouho, předlouho trvalo, než zarputilí radní města Vršovice konečně alespoň do jisté míry slevili ze svého do té doby nepřekonatelného odporu k fotbalistům a vykázali zelenobílým pozemek ke stavbě vlastního hřiště. Leží na samé periférii v prodloužení Kodaňské ulice, hned za plotem vozatajských kasáren, v tzv. „ďolíčku“ (pár kroků od mnohem pozdějšího stadionu Slavie v Edenu). A termín „Ďolíček“ zůstane Bohemians pro jejich stadión dodnes, i když ten nynější stadión je o pěkný kus dál. Dílo vezme za své firma Wales spolu s vršovickou Občanskou záložnou. První klubové sídlo je skromné a zůstane takové až do konce svých dnů; hrací ploše byl slušelo pár metrů navíc do délky i šířky, jinak jsou tu vlastně jen šatny. Kapacita hlediště nikdy nepřekoná 6000 míst - ale doma je doma!...Začátek stavby 1912, slavnostní otevření 19.srpna 1914. Zdroj: Kronika AFK Vršovice

Prosím nemazat a ideálně ani nepřesouvat. Je sem linkována v rámci spolupráce s Wikipedii QR cedulka na Praze 10 viz článek http://www.praha10.cz/verejneprostory/hlavni-stranka/articletype/articleview/articleid/2267/v-praze-10-se-otevre-rada-pamatek-verejnosti-zdarma.aspx --Limojoe (diskuse) 13. 9. 2012, 06:35 (UTC)