Diskuse:Ďas mořský

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Bylo by dobré to dát do recenzního řízení WP:Q, už to zraje k WP:DČ, ale ještě jsou tam zřejmě problémy.--Ioannes Pragensis 24. 8. 2008, 19:12 (UTC)

původně jsem neměl v plánu to dotáhnout tak daleko, spíš to byl článek, na kterém sem se učil dělat na rybičkách. Myslím si, že na DC by se spíš dalo dostat jiné heslo z akvárka například poslední Piloun mnohozubý a nebo Trnucha americká. Kouknu se ale ještě tedy i na ďasa a zkusim k němu tedy dopsat něco více. S pozdravem (nepřihlášený) Chmee2
Do DČ se těch rybiček vejde, klidně ať tam zaplavou všechny :-) --Ioannes Pragensis 27. 8. 2008, 10:21 (UTC)

Ahoj lidičky.
Vím, že jsem tu trochu mimo ale jen sem se chtěla zeptat, jak se sem na Wikinu můžu nahrát vlastni fotky abych je pak mohla dát do článku a tak. Jetli mi někdo odpoví, tak mu budu moooc vděčna. Mějte se a dikec;)

Uživatelce jsem už odpověděl. Až se přihlásí, ať nahoře vpravo na stránce (vedle uživatelského jména) klikne na moje diskuze a tam uvidí odpověď. --Nautil 17. 1. 2009, 23:41 (UTC)

Datum a autor pojmenování v názvu[editovat zdroj]

Zmátlo mě, že ve jménu téhle ryby je v závorce kromě latinského jména uvedeno i kdo jí ho dal a kdy. To je dost matoucí. Nejdřív jsem si myslel, že je Linnaeus součástí latinského jména, ale po prozkoumání jiných jazykových verzí článku jsem pochopil, že to bude autor pojmenování a letopočet, kdy živočicha pojmenoval. Byl bych pro tento údaj v závorce neuvádět a ponechat ho jen v infoboxu. --Nautil 17. 1. 2009, 23:41 (UTC)

jestli jsem to dobře pochopil tady a na jiných článcích (BioLib atd.), jedná se o nějakou rozšířenou biologickou obyčej... --Chmee2 17. 1. 2009, 23:45 (UTC)
Už jsem si všiml, v čem je/bylo jádro pudla. Za latinským jménem ryby chyběla čárka, která u jiných českých zoologických článků byla. Teď (po doplnění čárky) už to mást nebude. Jinak proti obyčejům bojovat nehodlám :-) --Nautil 17. 1. 2009, 23:59 (UTC)
v pohodě, já když to psal, tak jsem to taky nechápal (a popravdě to nechápu do dneška). Jen jsem držel krok s davem :) díky za opravu a hezký večer --Chmee2 17. 1. 2009, 23:59 (UTC)