Diskuse:Čivava

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 měsíci od uživatele Gampe v tématu „Svolení autora přijato

Pošlu ověřovací mail k [1]. --Luděk 09:47, 24. 11. 2007 (UTC)

Ověřovací mail odeslán. --Luděk 11:09, 24. 11. 2007 (UTC)

Autorka přiznala, že text je opsaný z knihy, jejíž jméno neuvádí. Jedná se o porušení práv. --Zirland 22:42, 24. 11. 2007 (UTC)

Samo slovo čivava je jen téměř fonetický přepis do češtiny slova CHIHUAHUA , ale to je zredukováno z aztéckho jazyka nahuatlu CHIHUAHUAC - Lugar, donde los perros ladran - Místo, kde psi kradou ,CHICHI - pes , HUAHUALOA - krást , -C - místo, kde , viz (WWW.AULEX.OHUI.NET)

celkově zpochybněno[editovat zdroj]

Nezaujatost snad ani tak ne. Ověřitelnost zcela jistě a na několik míst jsem vložil {{chybí zdroj}}. No a encyklopedičnost je jasná po přečtení poslední části článku. Všiml jsem si, že poměrně dost lidí používá tento článek jako svůj zdroj a proto by měl upozorňovat na tyto nedostatky. --zdraví El Carlos 2. 6. 2010, 21:32 (UTC)

Odstarnil jsem zpochybnění[editovat zdroj]

Z důvodu dlouhodobé nečinnosti původního autora článku, jsem zpochybněné pasáže doplnil a povysvětlil, jak to s historií plemene je. Doplnil literaturu, odkazy na chovatelské kluby, které prováději bonitaci (popisný svod) a dohlížejí na dodržování standardu. A k zpochybnění věku psa v souvislosti s jeho výškou a hmotností snad postačí řád ČMKU, kde to je jasně napsané, žádné odbornosti.
Rooge 5. 11. 2010, 07:50 (UTC)

Hezká práce, těžko něco namítat :-) Jenom se obecně nemůžu zbavit dojmu, že toto plemeno se ještě nějak rozděluje na něco na způsob "mini-čivava" a "čivava". Protože podle článku mám doma asi největší exemplář čivavy na světě :-D ale to je čistě osobní dojem, který do článku nepatří. Ještě jednou díky za úpravu. --El Carlos 5. 11. 2010, 16:42 (UTC)
Z tohoto důvodu si myslím, že pánové co psali standard, tam to "je považována" nedali náhodou. :-) S výškou čivav to je opravdu hodně divoké, však samotný standard strop neuvádí. Máme doma několik kousků a každý jinak veliký. Když se seřadí vedle sebe - vypadají jako schody. Ostatně stačí se zajít podívat na některou z výstav - čivav tam bývá dost a nad výškový rozdíl nejednou vyrazil přihlížejícím dech. A že tu svoji čivku nemáš na profilu - že jí zdravím. Rooge 7. 11. 2010, 02:52 (UTC)

Svolení autora přijato[editovat zdroj]

V článku je použit materiál (https://www.webfordog.cz/atlas-psu/civava/) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL a CC BY-SA 3.0. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2023062710006774. Autor/autoři vloženého materiálu: Alena Koňaříková.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

--Gampe (diskuse) 27. 6. 2023, 17:38 (CEST)Odpovědět