Diskuse:Čína (rozcestník)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ok dannyB, jenze ted tu teda mame 2 rozcestniky, to je prece nesmysl. ten treti vyznam je jakasi historicka Cina, tim se v diskuzich operovalo, muze byt, ale ja to povazuju za nesmyslne, dokud historie ciny nebude tak obsahla, ze by stejne bylo potreba vic hesel. Neni k tomu zadny duvod. /az to nekdo vratin zpet na rediretc, tak ho prosim vas nikdo nemazte :))/ --Nolanus 20:02, 5. 7. 2006 (UTC)

Pokud Čína teď považuješ za rozcestník obsahující všechny informace obsažené i v tomto článku, potom neexistuje důvod, proč ho vůbec na Wikipedii mít. Takže buď tu bude rozcestník nebo nic. Cokoliv jiného je nesmysl.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 20:36, 5. 7. 2006 (UTC)
Podle mě je ten rozcestník scestný (že by tedy scestník? :-)) Tvrzení, že slovo Čína může označovat (dnešní) Čínskou republiku, tedy Tchaj-wan, nevěřím. Pod slovem Čína si většina lidí představí buď Čínskou lidovou republiku, nebo obě čínské republiky, případně nemají tušení, že nějaká Čínská republika vůbec existuje. Nikdo si ale nepředstaví pouze území pod kontrolou vlády v Tchaj-peji. Číny nejsou dvě, to není jako Korea nebo Kongo. IMHO by tenhle rozcestník měl zmizet a článek o ČLR by se měl přejmenovat na Čína. --Dan Zeman 19:43, 8. 7. 2006 (UTC)
Přesně tak. Zanatic ʡ 19:49, 8. 7. 2006 (UTC)


Nemyslim, ze by se encyklopedie mela ridit vkusem lidi, kteri o necem nemaji ani tuseni... je dobre se podivat se aspon na interwiki, aspon na vyznamnejsi jazyky /a dat pozor, protoze se podobne spory samozrejme probihajia jinde a po'presunech je intrwii catso spatne/.
odkazy namatkou /specham, takze neupravene/


[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]