Diskuse:Újezd u Průhonic

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Proč Zirland vypustil šablonu Pojednává? Vede sem přesměrování z hesla Újezd (Praha), takže je třeba ponechat odkaz pro ty, kdo hledají Újezd nad Lesy nebo malostranský Újezd. --ŠJů 15:22, 18. 1. 2006 (UTC)

Problém je v tom, že Újezd (Praha) – jakožto nejednoznačný název – nemá být přesměrování sem, ale rozcestník. --Zirland 15:28, 18. 1. 2006 (UTC)
Rozdíl je v tom, že zatímco Újezd nad Lesy má stejný přívlastek v obou oficiálních pojmenováních (tedy i v názvu katastrálního území, i v názvu městské části), tak Újezd u Průhonic má tento přívlastek pouze v oficiálním názvu katastrálního území, zatímco v názvu městské části i v běžném užívání je označen jako Újezd bez přívlastků. Proto se domnívám, že v souladu s obecnými pravidly by mělo být heslo Újezd (Praha) přesměrováno na článek Újezd u Průhonic, protože lze tento význam považovat za výrazně běžnější.

Malostranský Újezd je pojmenování o třídu níže, narozdíl od městských částí není přímo prvkem členění Prahy, ale pomístním jménem v rámci Malé Strany. --ŠJů 12:36, 22. 1. 2006 (UTC)