Deportivo Maldonado

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Deportivo Maldonado
starší logo klubu
starší logo klubu
NázevClub Deportivo Maldonado
ZeměUruguayUruguay Uruguay
MěstoMaldonado
Založen1928
AsociaceAsociación Uruguaya de Fútbol
Barvy červená a zelená
Domácí dres
Venkovní dres
SoutěžSegunda División (Uruguay)
201615. místo
StadionEstadio Domingo Burgueño Miguel, Maldonado
Kapacita28 000 diváků
Oficiální webová stránka
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Club Deportivo Maldonado je uruguayský fotbalový klub z města Maldonado, který působí k roku 2016 v uruguayské Segunda División (2. liga). Klub byl založen v roce 1928[1] a svá domácí utkání hraje na stadionu Estadio Domingo Burgueño Miguel s kapacitou 28 000 diváků.[2] Klubové barvy jsou červená a zelená.

Deportivo Maldonado bylo v roce 2009 prodáno skupině investorů. Vyšetřováním společnosti Bloomberg vyšlo najevo, že majiteli se stali Malcolm Caine a právník Graham Shear (oba Angličané). Klub plní funkci zprostředkovatele, začal fungovat jako přestupní stanice pro jihoamerické hráče, kteří směřují do Evropy, přičemž tito v Deportivu Maldonado neodehrají ani jediný zápas. De facto jde o využívání vlastnictví přestupových práv hráče třetí stranou (Third-party ownership – tyto aktivity se snaží FIFA omezit). Mezi známé hráče, kteří absolvovali takový transfer, patří např. Jonathan Calleri, Gerónimo Rulli, Hernán Toledo, Alex Sandro a Marcelo Estigarribia.[1][3]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b Welcome to Deportivo Maldonado, where the big names never actually play [online]. The Guardian, 10 October 2016 [cit. 2016-12-11]. Dostupné online. 
  2. Deportivo Maldonado, soccerway.com (anglicky)
  3. Tiny Uruguayan soccer club makes millions as undercover transfer market middle-man [online]. USA Today, 19 March 2014 [cit. 2016-12-11]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]