Catbird Press

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Catbird Press
Základní údaje
Adresa sídlaNorth Haven, Spojené státy americké
Identifikátory
Oficiální webwww.catbirdpress.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Nakladatelství Catbird Press založil v roce 1987 Robert Wechsler, aby publikoval knihy, které ho zajímaly – českou literaturu v anglických překladech a „sofistikovaný humor v klasické americké tradici“. V roce 1991 do programu nakladatelství přidal americkou beletrii a v roce 1999 anglickou.

Catbird Press vydává kolem čtyř titulů ročně.

Edice, v které publikuje české autory nese jméno Garrigue Books[1] – s překlady děl autorů jako Karel Čapek, Vladimír Páral, Jaroslav Seifert, Jáchym Topol, Daniela Fischerová, Alexandr Kliment, Ivan Klíma.

Další edice:

  • Humor for Grownups (Humor pro velké) – s tituly Jeffrey Shaffer's humor collections (Sbírky humoru Jeffreyho Shaffera); Humor for and about Lawyers (Humor pro právníky a o nich); Humorists' Guides Series (řada Průvodce humoristů); Literary Parodies (Literární parodie).
  • American and British Fiction (Americká a britská beletrie) – novely autorů jako Randall Beth Platt, Floyd Kemske, Frederic Raphael, David R. Slavitt.

Další knihy, mimo tyto edice jsou např. prózy a básně argentinského autora Saúla Yurkieviche; antologie Jewish Voices, German Words: Growing Up Jewish in Postwar Germany and Austria (Židovské hlasy, německá slova: Vyrůstání jako Žid v poválečném Německu a Rakousku); překlad německé novely Diplomatic Pursuits (Diplomatické ).

Wechsler také v roce 1998 publikoval vlastní knihu o překladatelství Performing Without a Stage (Herectví bez jeviště).

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. na počest Charlotte Garrigue

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]