Bílá pastelka

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Obrázek Tomuto článku chybí obrázky. Víte-li o nějakých svobodně šiřitelných, neváhejte je načístpřidat do článku. Pro rychlejší přidání obrázku můžete přidat žádost i sem.
WikiProjekt Fotografování

Bílá pastelka je každoroční sbírka, pořádaná od roku 2000, vždy 15. října, u příležitosti Mezinárodního dne bílé hole, na podporu nevidomých v České republice. Sbírku pořádá Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, provádí ji dobrovolníci a spočívá v prodeji bílých pastelek, jakožto symbolu bílé slepecké hole i neviditelného světa nevidomých. Výtěžek je směřován organizacím pracujícím se zrakově postiženými, například na speciální vybavení, asistenční služby[1], výcvik vodicích psů[2] nebo na výukové programy pro zrakově postižené[3], aby mohli i přes své postižení žít samostatný a nezávislý život.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Naši sponzoři a dárci | TyfloCentrum Brno, o.p.s.. www.centrumpronevidome.cz [online]. [cit. 2019-10-16]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu. 
  2. Středisko výcviku vodících psů :: Bilapastelka.cz. www.bilapastelka.cz [online]. [cit. 2019-10-16]. Dostupné online. 
  3. Výuka práce s pomůckami pro zrakově postižené :: Bilapastelka.cz. www.bilapastelka.cz [online]. [cit. 2019-10-16]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]