Benjamin Kowalewicz

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Benjamin Kowalewicz
Základní informace
Rodné jménoBenjamin Kowalewicz
Narození16. prosince 1975 (48 let)
Kanada Montreal, Kanada
ŽánryAlternativní rock, punk rock
Povolánízpěvák
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Benjamin Kowalewicz (* 16. prosinec 1975 v Montrealu, Ontario, Kanada) je frontman a zpěvák kanadské punk rockové skupiny Billy Talent

Biografie[editovat | editovat zdroj]

Benjamin Kowalewicz, původem Polák, se narodil 16. prosince 1975 v Montrealu. Dětství prožil v Streetsville, v provincii Ontario, ale nyní[kdy?] žije v Torontou. Navštěvoval střední školu Our Lady of Mount Carmel, kde původně hrál na bicí v kapele "To Each His Own". Zde údajně potkal Jonathana Gallanta. V kapele potom dostal roli zpěváka a rytmického kytaristy. Kapela potřebovala za bubeníka náhradu a tak se přidal Aaron Solowoniuk. Tito tři pak přijali posledního člena Iana D'Sa a založili si vlastní kapelu, kterou nazvali "Pezz". Jako "Pezz" vydali své první album "Watoosh!" v roce 1998.

Po soudním sporu s americkou kapelou, která používala také jméno "Pezz", Kowalewicz předložil zbytku party nové jméno. Mělo jím být Billy Talent, též jméno jednoho hrdiny z filmu "Hard Core Logo" Michaela Turnera, založeném na knížce. Členové kapely nové jméno přijali, Ben se specializoval pouze na zpěv a tak vznikla skupina Billy Talent.

Přibližně ve stejné době Kowalewicz pracoval jako asistent v pořadu "The Ongoing History of New Music", moderovaném Alanem Crossem, na torontské rádio stanici "102,1 the Edge".

Práce mimo kapelu[editovat | editovat zdroj]

Ben spolupracoval na písničce "Smiling Politely" z alba "Hail Destroyer" od Cancer Bats. Také spolupracoval se skupinou Anti-Flag na písničce "Wake Up The Town", která se objevila jako bonusová nahrávka na albu Anti-Flag z roku 2008 "The Bright Lights of America" a také na videu "Supermana" od Goldfingera.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Benjamin Kowalewicz na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]