Beethoven 4

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Beethoven 4
Původní názevBeethoven's 4th
Země původuSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Jazykangličtina
Délka93 minut
Žánryrodinný, komediální
PředlohaBeethoven
ScénářJohn Hughes
Amy Holden Jones
John Loy
RežieDavid M. Evans
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleJudge Reinhold
Julia Sweeney
Joe Pichler
Michaela Gallo
ProdukceKelli Konop
HudbaPhilip Giffin
KameraJohn B. Aronson
StřihDavid L. Bertman
Carroll Timothy O'Meara
Výroba a distribuce
Premiéra31. prosinec 2001
Produkční společnostUniversal Studios Home Entertainment
DistribuceUniversal Pictures
Předchozí a následující díl
Beethoven 3 Beethoven 5
Beethoven 4 na ČSFDKinoboxuIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Beethoven 4 (orig. Beethoven's 4th) je americká rodinná komedie z roku 2001, navazující na předchozí film Beethoven 3.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Rodina Newtonových známá již ze třetího dílu se stále stará o bernardýna Beethovena, který patří jejich příbuzným. Beethoven jim neustále ničí dům, a tak se ho chtějí rodiče Richard a Beth, k nevoli dětí Brennana a Sary, zbavit. Brennan a Sara začnou s Beethovenem navštěvovat školu poslušnosti seržanta ve výslužbě. Na první hodině Beethoven zničí celé cvičiště s překážkami a táhne cvičitele za sebou na vodítku.

Bohatá rodina Sedgewickových vlastní také bernardýna. Ten se jmenuje Michelangelo a vypadá jako Beethoven. Rodiče Reginald a Martha Sedgewickovi nemají na svého psa a dceru Madison čas. Madison je tak po většinu času sama se psem. Michelangelo má svého trenéra, psychoterapeutku apod.

Po výcviku u seržanta Rutledge Beethoven uteče do parku. Ve stejném parku zase Michelangelo uteče sluhovi Simmonsovi. Oba skončí na stejném kolotoči a Simmons omylem odvede Beethovena. Brennan a Sara si tak vezmou Michelangela. Zatímco Michelangelo si otírá u Newtonových tlapy o rohožku, skládá ubrousky, neslintá, Beethoven začíná s likvidací domu Sedgewickových. Michelangelo pak také ochromí na cvičišti, kdy během vysvětlování překážek všechny bez problému překoná.

Poté, co se ho pokusí Nigel Bigalow unést, Beethoven zlikviduje párty na zahradě Sedgewickových. Jeho osobní psychoterapeutka řekne paní Sedgewickové, že "Michelangelo" to vše dělá proto, že necítí dostatek lásky. Mezitím se snaží Richard Newton převychovat svého "proměněného Beethovena" na toho původního. Aby mu ukázal, co má dělat, štěká na pošťáka, válí se v bahně, apod. Michelangelo nakonec všechno pochopí a začne se chovat jako Beethoven.

Sedgewickovi si mezitím začali s Beethovenem hrát a věnovat se mu. Nigel, ze kterého se vyklube pomocník Simmonse, sluhy Sedgewickových, ale "Michelangela" unese a chce po jeho majitelích výkupné. Beethoven uteče a nepozorovaně se vymění se skutečným Michelangelem. Skutečného Beethovena najdou Newtonovi a ten úspěšně absolvuje školu poslušnosti. Když mu předává seržant diplom, tak ho ale opět odtáhne, protože vidí stánek s párky. Skutečného Michelangela zase naleznou Sedgewickovi. Simmons a Nigel jsou zatčeni. Newtonovi ani Sedgewickovi se nikdy o výměně Michelangela a Beethovena nedozvěděli.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Judge Reinhold Richard Newton
Julia Sweeney Beth Newtonová
Joe Pichler Brennan Newton
Michaela Gallo Sara Newtonová
Kaleigh Krish Madison Sedgewicková
Matt McCoy Reginald Sedgewick
Veanne Cox Martha Sedgewicková
Mark Lindsay Chapman Johnnie Simmons
Nick Meaney Nigel Bigalow
Natalie Marston Hayley
Art LaFleur seržant Rutledge
June Lu Florence Rutledgeová

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Beethoven's 4th na anglické Wikipedii.