Annabeth Chaseová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Annabeth Chase
První výskytPercy Jackson: Zloděj blesku (kniha)
Poslední výskytApollónův pád
VytvořilRick Riordan
ZtvárnilAlexandra Daddario(film) Leah Sava Jeffries (seriál)
Informace o postavě
Narození12. července 1993
Úmrtístále žije
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Annabeth Chaseová je jedna z hlavních postav série Percy Jackson a Olympané a velká Percyho kamarádka (později přítelkyně), dcera bohyně Athény. S Percym, Groverem a později i s Tysonem a dalšími polokrevnými se vydávají na výpravy, při kterých zachraňují jak Tábor polokrevných, tak Olymp a celý svět. Její neviditelná čepice Yankeeů se v knize objevuje od 1. dílu. Také je sestřenicí Magnuse Chase, syna Freye, severského boha jara a úrody a neteří Randolpha Chasea, historika posedlého seveřany.

V knihách[editovat | editovat zdroj]

Percy Jackson: Zloděj blesku[editovat | editovat zdroj]

V první knize je jí udělena v táboře péče o Percyho dokud bude v bezvědomí. Pak se zúčastní boje o vlajku a vede tým ve kterém jsou Percy a Luke. Později se s Percym a Groverem vydá na výpravu najít Diův blesk, ukradený Lukem Castellanem.

Percy Jackson: Moře nestvůr[editovat | editovat zdroj]

V druhé knize zachrání Percyho před Laistrygony když probodne Křupana a umožní Tysonovi vstup do tábora polokrevných, ten ho celý zachrání před býky z Kolchidy. Pak se s nimi plaví na Princezně Andromedě a také na Birminghamu. Po ztroskotání Birminghamu v boji s Charybdou zachrání Percyho na vor. Dopluje s ním do Lázeňského střediska K.K. kde se postaví Kirké a vyhraje v souboji. Pak se nechá zlákat Sirénami a tak odhalí, že její osudová chyba je pýcha. Později, když dopluje na Polyfémův ostrov, ho vyprovokuje na jméno Nikdo a on jí uvrhne do bezvědomí ránou do hlavy. Nakonec je na ni naloženo rouno a vše dobře dopadne.

Percy Jackson: Prokletí Titánů[editovat | editovat zdroj]

Ve třetí knize ji unese mantichora Thorn a Luke jí lstí přinutí vzít si nebeské břemeno. Percy se za ní vydává s Thálií a artemidinými lovkyněmi Biancou di Angelo a Zoe Večernicí. Po přemožení Atlase si myslí, že Luke zemřel, ale po návratu do tábora zjistí pravý opak.

Percy Jackson: Bitva o Labyrint[editovat | editovat zdroj]

Ve čtvrtém díle si s Percym domluví schůzku (rande), ale kvůli empůsám v Percyho nové škole odjíždí do Tábora. Tam je jí svěřena výprava do Labyrintu kde potkají boha voleb Januse a ten Annabeth zamotá hlavu. To ale zarazí Héra, která je pošle za Hefaistem. Ten jim slíbí pomoc jedině když vyženou vetřelce z jeho dílny. Společně s Percym vyhledají Rachel a dostanou se do pasti. Annabeth má jako jediná přežít a přidat se na stranu Titánů. Když utečou zjistí že Kvintus je Daidalos.

Percy Jackson: Poslední z bohů[editovat | editovat zdroj]

V poslední knize začíná obrovský boj o záchranu Olympu, kde Annabeth po Percyho boku bojuje na Manhattanském mostu kde mu zachrání život. S Kronem (stále v Lukově těle) se střetnou až na hoře Olymp. Na Percyho narozeniny si s Percym uvědomí, že jsou pro sebe stvoření a dají se dohromady.

Příbuzní[editovat | editovat zdroj]

Frederick Chase[editovat | editovat zdroj]

Frederick Chase je otec Annabeth. Byl přítelem Athény, která o něj projevila zájem, když zjistila, že je zcela oddaný historii, sám Percy o něm říká, že je to strašně šílený vědec. Pracuje na výzkumech leteckých seskupení a letadel v první světové válce. Bydlí na staré základně v San Francisku. Se svou nynější ženou má dva syny.

Athéna[editovat | editovat zdroj]

Athéna je Annabethina matka. Její přátelství s Percym shledává za nevhodné, protože jeho otec ( Poseidon ) je její dlouhověký rival.

Paní Chaseová[editovat | editovat zdroj]

Paní Chaseová je nevlastní matkou Annabeth a jako malou ji z počátku nenáviděla teprve v Prokletí Titánů projevila lítost a žádala Percyho, aby Annabeth vyřídil, že má u nich vždy otevřené dveře. Je asijského původu a s Frederickem má dvě děti Matthewa a Bobbyho

Magnus Chase[editovat | editovat zdroj]

Magnus je Annabethin bratranec, syn starého severského boha Freye. Ve spin-offové sérii o severské mytologii je Annabeth prakticky jediným žijícím členem Magnusovy rodiny, k němuž se vrací v dobrém.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]