A zase jedna Popelka

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z A zase jedna popelka!)
A zase jedna Popelka
Původní názevAnother Cinderella Story
Země původuSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
KanadaKanada Kanada
Jazykangličtina
Délka88 min.
Žánrromantická komedie
ScénářErik Patterson
RežieDamon Santostefano
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleSelena Gomezová
Jane Lynch
Katharine Isabelle
Drew Seeley
Emily Perkins
ProdukceDamon Santostefano
Dylan Sellers
Clifford Werber
HudbaJohn Paesano
StřihTony Lombardo
Výroba a distribuce
Premiéra16. září 2008
Produkční společnostWarner Bros.
DistribuceWarner Premiere
Netflix
A zase jedna Popelka na ČSFDKinoboxuIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

A zase jedna Popelka (anglicky Another Cinderella Story) je americká romantická komedie z roku 2008. Hlavní roli ztvárnila Selena Gomezová, které bylo v době natáčení pouhých 15 let. Dále Drew Seeley a Jane Lynch. Tento film režíroval Damon Santostefano a scénař napsali Erik Patterson a Jessica Scott. Jedná se o moderní hudební zpracování klasického příběhu o Popelce.

Cinderella_Castle_by_night

Děj[editovat | editovat zdroj]

Když bylo hlavní hrdince Mary Santiago jedenáct let, zemřela jí její matka, jedna z tanečnic omšelé popové hvězdy Dominique Blatt. Ta jí následně adoptovala a tak Mary získala dvě nevlastní sestry Britt a Bree. Ty si z Mary udělaly služku.

Mary je vášnivou středoškolskou tanečnicí. Jednoho dne přijde k ní na školu Joey Parker, slavný mladý tanečník a popová hvězda, aby našel taneční partnerku do svého videoklipu. O toto místo se uchází Mariiny nevlastní sestry, i Joeyova expřítelkyně, Natalia Faroush. A tajně i Mary. Ta se s Joeym seznámí na maškarním plese. Tomu, aby se tam ale dostala předcházel obrovský úklid, její macecha jí těsně před odchodem nařídila, ať si uklidí svůj pokoj, ve kterém jí předtím vše rozházela. Mary však za pomoci své nejlepší kamarádky Tami vše zvládne včas. A tak se dostává v převleku na ples, zde začne tančit s cizím mladíkem, Britt s Bree jí však pod nody nasypají M&M's a tak Mary spadne, její tanečník jí pomůže se zvednout a při tom si sundá svoji masku. Hlavní hrdinka tak zjistí, že tančila s Joeyem Parkerem. Při pohledu na hodiny však zjistí, že do návratu macechy domů, má jen 15 minut a tak, bez toho aby svému tanečníkovi řekla své jméno, utíká domů. Na plese však zapomene svoji MP3. Díky tomu ji Joey také najde. Ale vede k tomu strastiplná cesta, její nevlastní sestry spolu s Natali se totiž snaží zabránit tomu, aby se ti dva spolu jakkoli sblížili.

To se jim naštěstí nepovede a pohádka skončí tak, jak by pohádky končit měly, šťastně.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

a další..[1]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. S.R.O. (FDB.CZ), 2003-2019, Filmová databáze. A zase jedna Popelka (2008). FDb.cz [online]. [cit. 2022-04-29]. Dostupné online.