Šablona:Mapa dějin evropských států

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tato šablona slouží jako přehled o článcích zabývajícíh se dějinami států a jejich kvalitě. Přestože se šablona průběžně obnovuje, může během určité doby (tzn. do další aktualizace) obsahovat zastaralé informace.

Přesné znění vysvětlivek:

     1. Mohl by být Dobrým článkem - tento článek je na nejlepší cestě stát se dobrým článkem, ale většinou mu chybí drobnější úpravy nebo jedna z důležitějších věcí požadovaných u Dobrých článků, např. zamodření odkazů či množství referencí u sporných tvrzení apod.
     2. Nesplňuje kritéria Dobrých - článek ve dvou a více bodech nesplňuje požadavky na dobrý článek, jinak se ale jedná o slušně napsaný kvalitní článek, většinou s vhodnými zdroji
     3. Zásadní nedostatky - u článku se projevuje více nedostatků, samotný článek a informace v něm mohou být věrohodné
     4. Nutná revize - článek v mnoha aspektech neodpovídá encyklopedickým parametrům (stále však může obsahovat hodnotné informace) a bylo by dobré ho předělat a ve většině případů i rozšířit
     5. Úplné přepracování - tento článek může obsahovat pouze malý zlomek informací, je neencyklopedicky zpracován, obsahuje množství chyb, neozdrojovaných sporných tvrzení či může být napsán zaujatým způsobem apod.
     Článek ještě nebyl založen

Na této stránce se nachází seznam článků a kritérií, které každý z článků o historii evropských států splňuje či nesplňuje. (Hodnocení odpovídá hodnocení v této šabloně).



1 – Albánie
2 – Andorra
3 – Bosna
a Hercegovina
4 – Černá Hora
5 – Chorvatsko
6 – Kosovo
7 – Lichtenštejnsko
8 – Lucembursko
9 – Monako
10 – Nizozemsko
11 – San Marino
12 – Severní Makedonie
13 – Slovinsko

     1. Mohl by být Dobrým článkem
     2. Nesplňuje kritéria Dobrých
     3. Zásadní nedostatky
     4. Nutná revize
     5. Úplné přepracování
     Článek není založen
7
9
11